Share |

Vintage tour kapřím Světem

Cesta kolem světa během jednoho odpoledne? Není to Cimrmanovské rčení, ani cestování prsty na mapě, ani příliš sklenek rumu, nýbrž retro cesta na jih Čech, do kraje rybníků, okolo Třeboně, kde se také pasou koně.
Foto Veronika Moudrá

Cesta kolem světa během jednoho odpoledne? Není to cimrmanovské rčení, ani cestování prsty na mapě, ani příliš sklenek rumu, nýbrž retro cesta na jih Čech, do kraje rybníků, okolo Třeboně, kde se také pasou koně.
Seriózně, pokud zrovna nejste nadšenci cyklistiky tomuto kraji zaslíbené, pak se minimálně zastavte v krásné Třeboni. Na kapří hranolky, jihočeskou to delikatesu, kterou vám nejlépe připraví v restauraci Šupina (neplést se Šupinkou). Cenově příznivější je egyptský bufet Sahara, jakkoliv podivně u malebného třeboňského náměstí tohle místo vypadá. Naservírují vám severoafrické speciality, ale i pizzu nebo poměrně zdařilé, nefalšované burgery a hranolky tentokráte bramborové, s lehce pikantním kořením.

Před cestou na jednu z příjemných pískoven, směrem na Suchdol nad Lužnicí, se ještě zastavte v pekárně a kavárně DK, kde mají skvělé zákusky za 6,70,- a neméně vynikající pečivo – velké plus pro místní zelňáky. S sebou vám na koupaliště dají i kávu.

Vintage tour může pokračovat na městské pláži Ostende. Oprýskaným žlutým šlapadlem projedete Světem zastaveného času, který je znát i v Schwarzenberské hrobce, novogotickém skvostu v nedalekém parku. A když po zákusku v jedné z mnoha rožmberských cukráren dostanete zálusk na večeři, zajděte na třeboňský zámek do Krčmy u Kellyho, stylové alchymistické restaurace. A poslední skleničku, s kolem nebo bez něj, vychutnejte u rybníka jménem Svět.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.