Milujeme italskou kuchyni. Obchodů se sortimentem těstovin, omáček, konzerv a někdy sýrů a uzenin jsme viděli spoustu (a stále nás baví).
Aktuální zásek: Rýže s lanýžem (ve skle) nalezená na www.foodparadise.cz.
Co to je: Kulatozrnná rýže Carnaroli s letním lanýžem. Konkrétně Rýže Carnaroli 95,5 %, letní lanýž (Tuber Aestivum Vitt. E Rel. Gruppo) 3 %, aroma z bílého lanýže 1,5 %.
Co s tím: Vynikající na přípravu rizota, které vám bude chutnat samotné nebo jako příloha k masu.
Jak na to: Na 250 g rýže s lanýžem potřebujete 1 litr vody a 1 lžíci soli. Osolenou vodu přiveďte k varu. Do vody vsypejte rýži a za občasného promíchání vařte cca 16 minut. Po uvaření rýži odstavte a vmíchejte lžíci másla a parmazánu.
Náš tip: Vařit rizoto po italském způsobu, tedy s doléváním po troškách, je taky prima.
Verdikt: Luxus!
Najdete na www.foodparadise.cz