Share |

Káva jako jedna z ingrediencí moderní špičkové gastronomie? I to je možné na Univerzitě kávy!

Univerzita kávy v pražském Karlíně se rozhodla opět posunout hranice toho, co vše se ohledně kávy můžete naučit. Díky spolupráci italské kávy illy a jednoho z nejlepších českých kuchařů Tomáše Stehlíka vznikl speciální kurz pro ty, kteří se s kávou chtějí naučit doslova kouzlit.

Šéfkuchař, Stehlík má bohaté zkušenosti z vyhlášených pětihvězdičkových restaurací a otevíral i proslulý Buddha Bar hotel. Připravil speciální pětichodové menu, které si účastníci kurzu sami zkusí pod jeho dohledem připravit.

Jak je u Tomáše Stehlíka zvykem, vyladil pokrmy do asijských tónů, přičemž inspirací mu mohly být jak zkušenosti s vedením kurzů thajské kuchyně na Pražském kulinářském institutu, tak vedení Karlínské restaurace Woker.

První kurz Vaření s kávou se uskuteční 23. února v sídle Univerzity kávy (Pernerova 55) od 17:30, cena kurzu je 2 900 Kč. Přihlásit se můžete na /WEBU/

V průběhu čtyř hodin se účastníci kurzu naučí připravit následující pokrmy:

  • Hovězí satay s arašídovo-kávovým dipemKrevetové cappuccino
  • Kuřecí supreme s kávovým teriyaki glazé'
  • Sezamové soba nudle s wakame by „woker“
  • Poisson fruit raviola s chilli a kávovo-kokosovou pěnou
jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.