Nápověda

Nekomplikované a svěží - to je Peperoncino

Milá a vstřícná obsluha, čistý interiér a výborné jídlo. V Peperoncinu to všechno najdete.
 
Kam jít v neděli večer na večeři na Letné? Chvíli jsem přemýšlela a pak jsem se rozhodla konečně navštívit několikrát mi doporučený podnik v Letohradské ulici 34 – Peperoncino.
 
Už když vstoupíte, je jasné, že tady jde o jednoduchost a kvalitu. Hned ve dveřích se na vás usmějí, dovedou vás ke vkusně prostřenému stolu a nechají vás vydechnout. Kostkovaný ubrus, sklenice na víno, příbory a mé oblíbené papírové ubrousky (látkové ve mně většinou vyvolávají pocit rádoby luxusu), to je to jediné, co na stole najdete. Nic neschází a hlavně nic nepřebývá. Navíc se tu nekouří, což je, když se chcete dobře najíst, pro mě osobně dost důležité.
 
V sedm večer tu bylo prázdno, to člověka trochu vyděsí, ale do půl hodiny se restaurace zaplnila. I když je v Peperoncinu plno, máte dostatek soukromí - stoly nejsou namačkané na sebe. A obsluha se vám věnuje tak akorát. Dokonalá kombinace!
 
Jako předkrm jsme si vybrali Carpaccio a tatarák z tuňáka. Vše bylo čerstvé, voňavé a dobré. Pokračovali jsme těstovinami s rukolou a krevetami a grilovanou pražmou se šťouchanými brambory a mangoldem. Jednoduché kombinace a čerstvé suroviny – dvě věci, které bohatě stačí, abyste se dobře najedli - v Peperoncinu znají a řídí se jimi. Ani jednomu jídlu nebylo co vytknout. Malé zklamání následovalo u dezertu. Neměli mou oblíbenou panna cottu. Výborné tiramisu ale vše napravilo, bylo přesně podle mého gusta – hodně krému a málo piškotů.
 
Dva stoly obsazené Italy svědčí o tom, že tady chutná i těm, jejichž kuchyni většina českých „pizzérií“ tak nehezky przní, což je dobré znamení.
 
Cenově je Peperoncino někde ve středu, u hlavního jídla se vejdete většinou do dvoustovky, pokud tedy nejste milovníkem steaků (špagety aglio olio stojí velmi vstřísných 85 Kč). Předkrmy se pohybují od sto do stopadesáti korun, dezerty do stovky. Tedy ideální podnik na rodinnou večeři nebo na báječné třeba třetí rande.
 
V létě je restaurace vyhlášená svou venkovní zahrádkou, zkušenost s ní bohužel nemám, tedy zatím.
 
Peperoncino je příjemný podnik s dobrou kuchyní a ochotnou obsluhou. K tomu všemu na Letné, kde je o takové restaurace zatím trochu nouze.