Nápověda

Navrhněte design etikety na láhve pšeničného piva!

Značka Plzeňského Prazdroje Fénix vyhlašuje projekt Fénix Ateliér, který vyzývá všechny talentované výtvarníky se zájmem o design, fotografování a umění vůbec. Jejich úkolem je navrhnout design etikety na lahve pšeničného piva Fénix, které budou do obchodů uvedeny v příštím roce. Realizátoři dvanácti nejlepších designů se zúčastní workshopu s muzikantem a výtvarníkem Milanem Caisem, který nad projektem převzal záštitu. Tvůrci tří vítězných designů navíc získají pronájem ateliéru na jeden rok zdarma a zajímavou finanční odměnu.

Mladým lidem, kteří působí nejen na poli umění a designu, ale jednoduše mají hlavu plnou nápadů, se nyní nabízí možnost realizovat se v rámci projektu Fénix Ateliér. Cílem projektu je získat zajímavé a originální návrhy designu etiket, které budou následně reálně použity na nové lahve piva Fénix.

„Projekt mě zaujal speciálně tím, že dává mladým kreativním lidem možnost přímo ovlivnit vizuál nějakého budoucího produktu. Už tohle je samo o sobě zajímavé, a když k tomu připočtu ještě tu atraktivní cenu v podobě ateliéru, já během svých studií bych byl nadšen a šel bych do toho hned,“ uvedl svou spolupráci na projektu Milan Cais. Motto soutěže „Fénix ti dává prostor“ zcela vystihuje její podstatu. Nebudou se totiž navrhovat klasické pivní etikety, ale tzv. sleeve, jimiž bude potažená celá pivní lahev. Prostoru pro kreativitu bude tím pádem opravdu mnoho. „Nechceme, aby měli lidé pocit, že se musí držet jakýchkoli konvencí, které v produktovém designu panují. Čím zajímavější nápad, tím lépe – ať už bude lahev popsaná verši či pokreslená komiksem pro dospělé. Projekt zdaleka není určen pouze zkušeným grafikům,“ dodává Milan Cais.

Vybrané návrhy bude hodnotit odborná porota, v níž zasedne nejen Milan Cais, ale i zástupci sdružení Czechdesign nebo našeho webu www.protisedi.cz. Autoři dvanácti nejlepších designů budou mít možnost zúčastnit se workshopu s Milanem Caisem a tři nejlepší návrhy pak jejich autorům zajistí finanční odměnu 20 000 Kč, ale především pronájem uměleckého ateliéru na jeden rok. Projekt byl oficiálně spuštěn v pátek 5. října, kdy Milan Cais symbolicky pomaloval první lahev. Návrhy do soutěže je možné posílat do konce října tohoto roku, veškeré potřebné informace jsou dostupné na webu projektu www.fenixatelier.cz.