Nápověda

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

Jestli ještě nevíte, co podniknout o víkendu, podívejte se na naše tipy.
 
Open Air Festival 2012
9. - 11. 8.
Panenský Týnec
Open Air Festival (9. – 11.8. 2012) přichází s pestrou hudební paletou. Za elektronickou scénu poprvé na českém festivalu vystoupí legenda taneční hudby Fatboy Slim. Kytarové sekci bude vévodit písničkářka Amy Macdonald. Oba interprety doplní dříve ohlášení Mando Diao a Gorillaz Sound System. Hudbu všech žánrů obstarají přední kapely české a slovenské scény. Kromě hudebních zážitků, které rozezní více jak 9 hudebních pódií, festival nabídne sportovní a adrenalinové aktivity, divadlo, workshopy i atrakce pro děti.
Více zde. 

High Tide w. DJ Brady
11. 8. 21:00
Restaurace Podolka
Praha
11. srpna zalije Horní Palubu vlna letní housové poolside story. Od 21:00 se šavlí na mixu chopí DJ Brady a rozehraje deepový mix, který nenechá nikoho jen tak sedět na židli!
Kuchyň vaří do půlnoci, drinky se chladí a všichni se těšíme na provoněný a zvukem Funktion one nabuzený večer.
Více zde. 

Prague International 7’s
11. - 12. 8.
Praha
O tomto víkendu se uskuteční druhý ročník mezinárodního turnaje Prague International 7’s v olympijské formě ragby - ragby o sedmi hráčích. Právě v této formě bylo ragby po letech přijato zpět na olympijské hry a i to je jeden z důvodů jeho překotného rozvoje po celém světě jak mezi muži, tak i ženami. Dalším důvodem je atraktivnost pro diváky: hraje se sice na stejně velkém hřišti jako ragby klasické (tedy o velikosti fotbalového), ale pouze v sedmi hráčích na každé straně a každé utkání má pouze 2 x 7 minut. Je to blesková hra plná zvratů a překvapení, kterou může sledovat kdokoli i bez hlubší znalosti pravidel, přitom si však uchovává tvrdost a férovost ragby klasického.
Více zde. 
 
Brutal Assault
8. - 11. 8.
Josefov
Festival Brutal Assault dorostl do pozice jednoho z nejprestižnějších metalových podniků v Evropě a jeho letošní 17. vydání nabídne dost možná nejsilnější soupisku v jeho bohaté historii. V historickém areálu vojenské pevnosti Josefov se letos představí hudební formace jako jsou např. MACHINE HEAD, MINISTRY, DIMMU BORGIR, IMMORTAL, AMON AMARTH, NAPALM DEATH, AT THE GATES nebo MOONSPELL, které dále doplní přes sedm desítek kapel z celého světa. Celý podnik se odehraje během čtyř dní v termínu 8. – 11. srpna, letos nově na třech pódiích, přičemž zachován bude systém dvou hlavních scén umístěných vedle sebe hrajících na přeskáčku.
Více zde. 

Český skateboardový pohár
11. 8.
Kladno
Závodů na Kladně se zúčastní skateboardová špička z Čech, Moravy a Slovenska. Podobně jako v předcházejících závodech očekáváme stejně vysokou jezdeckou úroveň. Kladno, které je Mekkou středočeského skateboardingu bude hostit závod českého poháru s desetiletou odmlkou. Skateboardová komunita přikládá Kladenskému skateboardingu veliký význam především díky organizování historicky nejstarších skateboardových kempů, a také díky  prvním skateboardovým závodníkům v ČR.
Více zde. 
 
Umělecké setkání Štkaní
9. - 19. 8.
Nové Město pod Smrkem
Pátý ročník nezávislého workshopu pro mladé umělce chce pozměnit svou tvář a zanechat v Novém Městě pod Smrkem výraznou stopu. Workshop Štkaní sdružující umělce z celé České i Slovenské republiky připravuje už pátý ročník nezávislého setkání, které vyvrcholí malým festivalem.
Více zde. 
 
Different Menu vol.3, aneb Caoutchou 
10.8. 21:00
KOKPIT, Pod Bruskou 2, Praha 1 (barák nalevo přímo pod Chodkovými sady)
Lunchmeat uvádí Different Menu vol.3, aneb Caoutchou - banda vesmírného glitche - se v srpnu vydala brázdit východní Evropu, ukázat co se u nich doma vaří. 
Different Menu je večírek netradičních hudebních žánrů, na který skupina Lunchmeat zve zahraniční elektronické projekty a představuje je v unikátních neprobádaných prostorech. Pro třetí díl jsme vybrali bývalou budovu trafostanice na Malostranské, nyní přeměněnou na atmosferický miniklub jménem KOKPIT. Do jeho útrob přijede skoro kompletní sestava belgického labelu CAOUTCHOU.

Live: Drafter (Venzuela), Ninjato (Belgie), Spongemagnet (Belgie)
DJ: Stubborn (Belgie), Leftchest (Belgie)
Visuals: Jaak De Digitale (Belgie), Verfrest (Belgie), tvprodukt (Morava)
#glitch hop #IDM #beat #bass #chiptune #skweee 
vstup: 50 Kč

více zde

 
House cube
10. 8. 22:00
Roxy
Praha
DJs: Manio, TAZZ, Ondrej K
VJ: Shiva
Do půlnoci je vstup zdarma, potom 100 Kč
Více zde. 

Creative a tance na ulici
11. 8. 14:00
před Chapeau Rouge
Praha
V sobotu 11.8. proběhne přímo před klubem Chapeau rouge nevšední mejdánek v podobě odpolední Creative Afternoon Lounge party, na které se můžete skvěle bavit s rezidenty tohoto eventu Subgatem a Nkypem a jejich hosty, kterými budou Goldstar, Finidi, Cayman a Peter Costa. Pro toto odpoledne bude přímo před klubem vytvořena ministage, na které vystoupí již zmiňovaní dj's. O samotný start se se svým příjemným soundem postará Goldstar, po kterém vystoupí dvojice Nkyp a Cayman a večerní hodiny pak budou patřit rezidentu Subgateovi, Finidim a Peteru Costovi. Odpolední Lounge party startuje ve 14 hodin a její plánovaný konec je ve 22 hodin, kdy odstartuje oficiální afterparty přímo v Chapeau rouge.
Na afterparty vystoupí Subgate, Finidi, Nkyp, Cayman a Peter Costa. Vstup je zdarma!
více zde.