Share |

Až přijde blackout…

Decentralizační nástroje a kryptotechnologie budou hrát v budoucnu klíčovou roli v případě hluboké krize (ať už válečného střetu, živelné pohromy, nastolení diktatury nebo výpadku infrastruktury). Co víc, tyto nástroje už dnes nejsou v rukou států. Jak tedy bude vypadat svět, až přijde blackout - výpadek strategických zdrojů?
 
Letošní Hackers Congress, který pořádá Paralelní Polis se na tyto fenomény podívá ze čtyř stran - z pohledu umění, technologií, svobody a ekonomiky. V programu najdete více než 30 speakerů z celého světa. Dostane se i na kontroverzní případ zavření prvního darknetu Silk Road, zatčení jeho zakladatele a odsouzení na doživotí. O tom, co se stalo, co bude dál a proč by na tom mělo záležet i vám, přijede mluvit matka odsouzeného Rosse Ulbrichta, Lyn. Problematiku anonymity, identity i její krádeže budou prezentovat bezejmenný a beztvářný hacker s přezdívkou Smuggler. Velký prostor v médiích dostal letos Liberland. Hackers Congress na uspořádání společnosti mimo národní státy navazuje přednáškami o seasteadingu, trvalém osídlení mezinárodních vod, soudnictví bez státu a především projektem Bitnation. Sussane Tarkowski a její tým se snaží navrhnout na bázi bitcoinového blockchainu univerzální nástroje, které by nahradily státní služby.
 
Po hutné náloži teoretických přednášek přinese sobotní večer odlehčení ve formě módní přehlídky Fashion.stl, kde modelky obléknou jen a jen 3D tiskové oblečení a doplňky.
 
WEBÍK
2.10.-4.10.2015  Hackers Congress - Paralelní Polis, Dělnická 43, Praha 7
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.