Nápověda

Midnight Walk 2014 na podporu Domova Sue Ryder se blíží

Již příští pátek, tedy 23. 5., se uskuteční charitativní pochod noční Prahou na podporu Domova Sue Ryder  - Midnight Walk 2014. Motto této akce je: „Daruj a pochoduj!“ Přijďte tedy podpořit tuto jedinečnou akci.
 
Důvodem pro uspořádání pochodu je získání finančních prostředků na péči o seniory v Domově Sue Ryder, a tak jim pomoci zajistit důstojné stáří. Finanční prostředky se vybírají formou daru v minimální výši 500,- Kč, kterým se účastníci do pochodu přihlásí. Registrovat se lze jednak online na webových stránkách Domova Sue Ryder: http://www.sue-ryder.cz/registrace-MW2014.html a také přímo na startu u Písecké brány blízko stanice metra Hradčanská. Registrace zde bude probíhat od 19:00 hodin. Pochod se z tohoto bodu vydá na pěknou vyhlídkovou cestu ve 21:00 hodin. Trasa pochodu povede přes čtyři městské části až do Domova Sue Ryder v Michli. Na výletě dlouhém přibližně 14 km budou tři občerstvovací zastávky, kde bude pro účastníky pochodu připravené malé občerstvení a také sociální zázemí. Zastávky budou na Kampě, v Zítkových sadech a v Centrálním parku na Pankráci v Café Na půl cesty. Do cíle pochodu, tedy do Domova Sue Ryder, bychom měli doputovat přibližně v 1:30 hodin. Zde bude připraveno zázemí pro společné posezení všech účastníků v příjemném prostředí historického areálu Domova. Přesný popis trasy a mapa je zde.
 
Midnight Walk se koná pod záštitou prvního náměstka primátora hlavního města Prahy pana Jiřího Vávry a starostky městské části Praha 2 paní Jany Černochové. „Myslím, že účast na charitativním pochodu Midnight Walk na podporu domova s péčí o seniory, je správným přístupem k problémům spojeným se stářím, které máme my, mladší, teprve před sebou. Každý, kdo takový pochod podpoří, opustí vlastní ulitu a udělá něco pro druhé, lépe pochopí smysl života i to, jak důležitá je mezi lidmi vzájemnost a úcta…“  dodává k podpoře charitativního pochodu první náměstek primátora pan Jiří Vávra.
 
Patrony letošního pochodu jsou legendární sportovec Imrich Bugár a Jitka Šorfová, populární taneční pár z posledního ročníku soutěže StarDance... když hvězdy tančí. Účast v pochodu Midnight Walk přislíbil i známý sportovní redaktor Stanislav Bartůšek.
 
Domov Sue Ryder poskytuje důstojnou péči seniorům již 15 let. Pochod Midnight Walk, jehož tradici přebrali organizátoři od Nadace Sue Ryder z Anglie před třemi lety, je jedním z několika pravidelných projektů Domova Sue Ryder, které každoročně na podporu svého Domova sám organizuje.
 
Více o Domově Sue Ryder, jeho historii a jeho dalších projektech zde.
 
Dokument z loňského ročníku Midnight Walk
Fotogalerii z loňského ročníku Midnight Walk