Nápověda

Barzin přiveze 3.4. na Sedmičku hudbu pro zlomená srdce

Máte rádi melancholické kapely typu Tindersticks či the National, případně solitéry jako je Leonard Cohen? Pak právě pro vás je určen koncert kanadského písničkáře Barzina, který se odehraje ve čtvrtek 3.4. v pražském klubu 007 Strahov.
 
Celým jménem se jmenuje Barzin Hosseini-Rad. Po rodičích Íránec, jinak mu ale kromě perské krve proudí v žilách javorový sirup už od narození. Narozdíl od výše jmenovaných nebude asi Barzin nikdy vyprodávat koncertní arény. K jeho subtilnímu písničkářství se spíše hodí intimní prostředí menších klubů, jako je právě strahovská Sedmička. Právě tady Barzin zahájí evropské turné ke své nové, v pořadí už čtvrté desce To Live Alone In That Long Summer. Ta navazuje na pět let starou nahrávku Notes To An Absent Lover, která slavila úspěchy v časopisech jako je Q nebo Mojo. Barzin se na ní vyzpívával z konce partnerského vztahu, texty písní na novince se zas zabývají tím, co následuje po konci vztahu.
 
Barzin přitom dokáže o tak vážných věcech zpívat bez pompy a patosu. Své písňové příběhy vypráví vemlouvavým barytonem, ne nepodobným vokálnímu projevu Stuarta Staplese z Tindersticks, Matta Berningera z the National či přímo velekněze melancholické hudby Leonarda Cohena.
 
Právě Cohena počítá Barzin společně s Bobem Dylanem mezi své největší pěvecké vzory. V jednom rozhovoru se nechal slyšet, že by rád dosáhl stejné míry odstupu, s jakou dokáží o vážných tématech zpívat jmenovaní bardi. Nedávno se ale přiznal, že by mu ke spokojenosti stačilo, kdyby se mu podařilo najít vlastní autentický výraz.
 
Průběžnou zprávu o tomto hledání představuje nové album To Live Alone In That Long Summer. Při jeho nahrávání se Barzin obklopil špičkovými kanadskými hudebníky v čele s dalším písničkářem Nickem Zubeckem, který desku rovněž produkoval. Dále se na desce podílel Tony Dekker z kapely Great Lake Swimmers či zpěvačka Amy Manusov, která s Barzinem občas vystupuje ve dvojici. Jindy zase hlavního protagonistu doplňuje plnohodnotná kapela a nejinak tomu bude i na jeho první tuzemské zastávce.
 
Vstupenky v ceně 300,- Kč budou k dostání pouze na místě, s rezervací na stránkách klubu 007 Strahov získáte zdarma CD s nahrávkou Barzinova vystoupení, které se uskuteční v den konání koncertu na Radiu Wave.
 
www.klub007strahov.cz