Nápověda

Zůstaňte hlavou na pláži aneb trendy FW 2013/2014

Stejně jako v líčení jdou i jednotlivé vlasové trendy sezony proti sobě. Vlny už jsou pár let stálicí, rozcuchané motané copy slezly z mol a vydaly se mezi lid a jako úplný protipól těchto dvou trendů se nosí také extrémní uhlazení. Hlavní myšlenka však zůstává – zdravé vlasy, které vyrůstají ze zdravé pokožky.
 
Paprsky ostrého slunce
V roce 2013 v barvení zvítězila přirozenost v hnědých a zlatavých tónech a také ombré barevný efekt na dlouhých i polodlouhých vlasech. 2 cm odrostlé barvy od kořínků si klidně můžete pojmenovat ombré, ale letos se oproti předešlým letům posunulo zesvětlení ještě více do konečků a je kombinováno s tmavšími barvami u hlavy – nezapomínejte u svého kadeřníka žádat šetrné barvení bez amoniaku. Světlo efektů ombré tak vstoupí do vašich účesů nikoli přirozeně, ale naopak s nečekanou intenzitou.
 
Po zesvětlení budou vaše konečky vedle struktury v účesu potřebovat i výživu. Takovou kombinaci nabízí styling rolland INFINE, v němž jsou některé stylingové přípravky vysoce pečující. Doporučujeme „leskující nektar“  Glossy Nectar, který vlasům dodá skoro až třpytivý lesk a přitom je vůbec nezatíží.  Jestliže ten nepomůže, můžete přikročit k radikálnější výživě a stylingu v jednom v podobě „výživných kapiček“  Nurturing Drops.
 
Vlnobití po krk
Když trendy délku, tak jedině po ramena  - měřítkem je klíční kost, kde končí nejdelší prameny. Tzv. clavicut je jakési přerostlé mikádo, které může být nakonec i o něco delší a vy jej můžete dle libosti zkracovat třeba vlnami ve vlasech.
 
Tato délka je zároveň praktická, protože kromě dlouhých copů si můžete dopřát v podstatě všechny účesy. Můžete je mít třeba rovné a dokonale vyhlazené fénem či žehličkou.  Pokud dáváte přednost uhlazenému vzhledu a vysokému lesku vlasů, doporučujeme kúru rebuilding z profesionálního ošetření Hair Spa – ta dá vlasům napít, vyživí je díky minerálním solím, ceramidům a ultrazvukové infračervené žehličce maximálně do hloubky a vyhladí jejich povrch stejně dobře, jako to umí lifting na pokožce obličeje.
 
Anebo si můžete dopřát plážové vlny i se vším tím matným a sexy vzhledem, který k nim patří. Trochu slanovodního spreje Sea Salt Spray nastříkejte do délek vlhkých vlasů a ty vyfoukejte přes prsty/ difuzér.  Znovu pak sprej naneste do suchých vlasů a vlny namačkejte rukama. Vlasy můžete samozřejmě také libovolně zaplétat a vázat do drdolů. Tato délka se lépe hodí pro jemné vlasy než pro silné, které střihem ztratí tvar a jdou obtížněji upravit.
 
Andrea Kabická objevuje trendy s ambasadory rolland
Finalistka České Miss roku 2011 není jen další z řady hezkých missích ksichtíků, jako jedna z mála žen se totiž věnuje biketrialu. Díky svému životnímu stylu sportovkyně, modelky a studentky v jednom si oblíbila nezatěžující stylingové přípravky od rollandu. Ve Studiu Professional Claudie Marčekové (http://www.claudiemarcekova.cz/), ambassadorky rolland styling INFINE, si Andrea vybrala něco na sebe a vyhlášená image makerka jí poradila s nejnovějšími módními a vlasovými trendy tak, aby se ve všech svých rolích cítila stále v pohodě.
 
Kadeřník Jakub Hájek se pak postaral o módní styling – krátký, sportovní a lehce přerostlý střih dokonale oživil vlnami pomocí kulmy, prsty dostyloval a vše zafixoval silně tužícím ekolakem Sculpting Mist.