Nápověda

Rara Avis vsadili na novince na černou

Rara Avis se na druhém albu Expectations vracejí do nové vlny na konci 70. let, se současným indie zvukem a popovým aranžmá.

Mnoho barev oslepuje, mnoho tónů ohlušuje a mnoho vůní otupuje. Rara Avis na své novince vsadili na černou, ponurý sound a vůni květin. „Skladby na Expectations jsou ve srovnání s naší starší tvorbou přístupnější, ale výsledek je zároveň temnější. Popisují život ztracených lidí kolem nás i naše vlastní nenaplněná očekávání. Jsou žalmem naší naděje,“ říká frontman Daniel Galba.

Album Expectations vznikalo ve studiích Vintage.cz Michala Pešouta a Golden Digital Studiu Michala „Amáka“ Šťastného, který se také podílel na mixu a závěrečném masteringu. Vychází a bude pokřtěno 14. května v pražském klubu Roxy v rámci Free Mondays za účasti hostujících Unique Figurines. Jako hosté na křtu vystoupí Andrzej Palec z I Like You Hysteric a Jakub Šmucr ze Shogun Tokugawa. Kmotrem alba se stane Michal „Amák“ Šťastný.

Vydání Expectations předcházelo debutové album The Portrait (2010), které bylo inspirováno mezními životními situacemi. Česko-slovenská čtveřice Rara Avis (aktuálně zpěvák Daniel Galba, baskytarista Lukáš Sova, kytarista Tom Hasbach a bubeník Michal Marhoul) se po jeho vydání představila na řadě festivalů a také na koncertech po boku zahraničních kapel Hurts, The Cinematics nebo The Subways. K singlům předznamenávající nové album, Queens a By You, natočila videoklipy. První z nich produkoval a mixoval britský producent Neil Douglas.

Další informace:
http://raraavis.info/
http://bandzone.cz/raraavis