Share |

Zrcadlení na Jezerce ve znamení obrazů i divadla

foto: pořadatel akce

Ojedinělou výstavu obrazů s názvem Jezerní zrcadlení otevře 3. října ve svém foyeru Divadlo Na Jezerce. Malířku Alici Neugebauerovou inspirovaly k jejich vytvoření právě inscenace této oblíbené divadelní scény. Díky nim vzniklo 13 vystavovaných obrazů. Zhlédnout je mohou zhlédnout všichni, kdo na Jezerku zavítají na některé z jejích představení. Na vernisáži nebudou chybět také herci Divadla Na Jezerce, jež začínají v polovině října zkoušet novinku Komedianti. Jejím autorem a zároveň i režisérem je Arnošt Goldflam.

„Měla jsem možnost zhlédnout většinu her Divadla Na Jezerce a vidět vynikající herce v sympatickém repertoáru, který není podbízivý a zachovává si úroveň, „říká Alice Neugebauerová. Vystavované obrazy jsou podle jejích slov vjemy, asociacemi a zachycují především atmosféru představení. „Někdy člověk vnímá více slovo, jindy barvu či gesta. Ale i náladu, a to nejen na jevišti, ale i v hledišti,“ dodává.  V divadle vystavuje výtvarná díla inspirovaná mimo jiné hrami Já, Francois Villon, Ženitba, Petrolejové lampy či Sklenka Sherry. Na jednom z nich také zachytila sluhu Brasseta z komedie Charleyova teta – jako poctu představiteli této postavy Lubomíru Lipskému. Alice Neugebauerová se věnuje užité grafice i volné malířské tvorbě. Za grafiku získala čestná ocenění. Mimo jiné i ocenění od mezinárodní poroty OSN v Mexico City již v roce 1988.

Vernisáž uvede herečka Martina Venigerová, která si zahrála například Bereniku v Polesného  filmu Berenika stříhá vlasy. Na zahájení výstavy vystoupí známý zpěvák a hudebník Ivan Hlas. „Chtěla bych, aby mé vernisáže byly příjemným a pohodovým setkáním, a protoje připravuji se svými přáteli,“ uvádí Alice Neugebauerová. Ve foyeru Divadla Na Jezerce se setká také s hlavními představiteli připravované hry Komedianti věnované starým hereckým kočovným společnostem. Arnošt Goldflam ji napsal na objednávku principála divadla Jana Hrušínského. Oba také v Komediantech účinkují a spolu s nimi v této inscenaci uvidíme Kláru Issovou, Petra Vacka, Věru Kubánkovou, Miluši Šplechtovou, Kristýnu Hrušínskou a další herce. Premiéra je 12. prosince 2013.     


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.