Share |

Zpívání hymny v Palladiu

ilustrační foto Adam Fuchs

"Přijďte si s námi v pondělí 7. března v 18 hodin zazpívat do obchodního centra Palladium naši sentimentální státní hymnu," vyzývají umělci ze sdružení Guma Guar.

Kompletní text pozvánky:

Českou hymnu začínáme zpívat přesně v 18:00 uvnitř obchodního centra Palladium - poblíž vchodu z Náměstí republiky!!! ZPÍVEJTE S NÁMI!!!

Právě v této budově, tehdy Josefských kasárnách, napsal úředník vojenské pojišťovny Josef Kajetán Tyl roku 1834 slova budoucí české státní hymny. Text Kde domov můj? se objevil v Tylově frašce Fidlovačka aneb Žádný hněv a žádná rvačka. Po roce 1989 byl objekt Josefských kasáren prodán a posléze zdevastován za účelem zisku. Z domu zůstala jen fasáda a dovnitř objektu bylo vestavěno obludné nákupní centrum s podzemním parkovištěm. Tomu nezabránily ani významné archeologické nálezy v základech budovy. 

ČESKÁ STÁTNÍ HYMNA TEDY VZNIKLA V SUPERMARKETU!

Zveme všechny občany, kterým není lhostejné jakým způsobem současná politická reprezentace rozkrádá a ničí hlavní město. Zdevastování Josefských kasáren je jedním ze symbolických činů polistopadového establishmentu. 

Akce je součástí výstavy Čí je to město?, která od 2. 3. do 16. 3. probíhá v galerii Karlín studios.

http://www.facebook.com/event.php?eid=164945063557610


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.