Share |

Žena vrrhne 21.9. kamenem v NoD

foto NodD

 
 
Vrrh ženy kamenem
 
Choreografie: Lenka Bartůňková / FARO o.s.
 
 
Lenka Bartůňková uvede v úvodu sezóny 2011/2012 v Experimentálním prostoru ROXY/NoD premiéru svého nového tanečně komediálního představení VRRH ŽENY KAMENEM, ve které je divák navíc aktivně zapojen. Premiéra se uskuteční 21.září 2011 od 20:00. 
 
Představení VRRH ŽENY KAMENEM vzniklo již za studia Lenky Bartůňkové na konzervatoři Duncan Centre pro závěrečnou zkoušku v oboru choreografie. V rámci plánované premiéry však bude představení probíhat v nové podobě a s novými umělci, kteří přislíbili svoji účast. Vedle Lenky Bartůňkové v hlavní roli se můžete těšit i na Johanu Matouškovou, která se představí jako „pomocná asistentka“. 
 
Lenka se sama na premiéru velmi těší a dodává: „Představení Vrrh ženy kamenem je velmi jedinečné. Člověk, který přijde na představení si sám zvolí, co se bude odehrávat. Vše záleží na divácích.“  
 
Vstupenky jsou k dispozici v den konání představení na pokladně teatro NoD nebo v v předprodeji v sítích Ticketpro a Ticketstream a to za jednotné vstupné 200 Kč. 
 
 
Vrrh ženy kamenem
 
Taneční divadlo s jednoduchou a hravou scénografií, ve které je  divák aktivně zapojen. Šachovnice s devíti poli, pod kterými se skrývá devět různých tanečních celků a situací. 
 
Pokud se právě Vy rozhodnete zakoupit si lístek a s kapkou štěstí se stanete vybraným divákem, budete mít jedinečnou šanci rozhodnout o posloupnosti večera a určit tak směr představení. Jednoduše, za co si zaplatíte, to uvidíte!!!
 
„Vrhněte se do hry a zažijte ten slastný pocit risku a napětí. Bude to šach, nebo mat?“
 
Choreografie, režie: Lenka Bartůňková
Interpretace: Lenka Bartůňková, Johana Matoušková
Světelný design: 
Hudební koláž: Michal Konvalinka
Produkce: Matěj Halaš
http://www.lbartunkova.cz/
 
Lenka Bartůňková, původem z České republiky, se poprvé střetla s výukou pohybu v pěti letech, kdy navštěvovala hodiny moderní gymnastiky. Při studiu na Základní škole na Praze 6, se poprvé začala zabývat tancem pod vedením P. Velety a ve stejném období současně navštěvovala  kurzy Tanečního centra na Petřinách A. Schneidera. Poté začala studovat šestiletou taneční konzervatoř Duncan Centre na Praze 4, kde studovala pod vedením Evy Blažíčkové a jiných českých i zahraničních profesorů. Po jeho ukončení se rozhodla své zkušenosti obohatit na vysoké taneční škole Folkwang Hochschule v Německu, kterou po čtyřech letech úspěšně dokončila. Pět let žila v Německu, kde čtyři roky studovala pod vedením profesorů a tanečníků slavné německé choreografky Piny Bausch. Tři roky spolupracovala s německou skupinou Renegade Theater, která se zabývá propojením současného a pouličního tance - break dance a visual art, se kterou se účastnila mnohých festivalů po celém světě.
 
Dva roky žila ve Španělsku, kde se zabývala tvorbou i pedagogickou činností a kde také působila v projektu katalánského choreografa Roberta Olivana. 
Spolupracovala s mnohými českými i zahraničními choreografy jako například: Lorca Renoux, Samir Akika, La fura dels baus, Norbert Steinwartz, Ioana Mona Popovici, Chikako Kaido, Marcus Michalowsky, Maya Lipsker, Ben Riepe, Eva van de Rakt, Chiara Girolomini, Petra Hauerová, Kristýna Celbová …atd. 
Účastnila se tvorby tanečních filmů jako například:  Face to face, Four letters, My name is Luisa, The stories of milkmans wife. 
 
V roce 2006 získala dvoutýdenní stipendium v New Yorku, kde navštěvovala taneční kurzy v Perry Dance, Dance theater a Movement Research. V roce 2008 obdržela stipendium do Barcelony, kde navštěvovala hodiny v tanečním centru La Caldera a kde v uměleckém centru Area tangent vytvořila choreografii El puente přímo pro festival Temporada alta.
 
V roce 2005 získala první cenu v choreografické soutěži Jarmila Jeřábková. Dvakrát byla nominována pro hlavní cenu za objev v tanci choreografické soutěže Cena Sazky, kterou v roce 2008 získala za choreografii Knihovna. V roce 2010 prezentovala Českou republiku na mezinárodní výstavě EXPO v Šanghaji.
 
Lenka Bartůňková působí jako tanečnice, pedagog a choreograf po celém světě a jejím cílem je nadále pokračovat na mezinárodní výměně a rozšiřování zkušeností v tanečním a uměleckém světě. Z tohoto důvodu založila v lednu 2010  občanské sdružení FARO o.s.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.