Share |

Ze zpěváka Against Me! se stala zpěvačka, uslyšíte ji v LMB

foto: pořadatel akce

V červnu se nám představí hodně zajímavá kapela Against Me! - jsme rádi, nedávno u nás ostatně vyšla recenze jejich aktuální desky.
Tisková zpráva:
Abychom použili název jedné jejich starší písničky - Against Me! je kapela, která se chechtá nebezpečí a překračuje všechna pravidla. Za mikrofonem stojí Laura Jane Grace a jejich nejnovější album Transgender Dysphoria Blues vyšlo v lednu 2014. Název jejich šesté desky vám nabízí rozhodné přikývnutí zprávě, která šokovala všechny fanoušky a otřásla rockovým světem - Grace je transgenderovou bytostí. Z muže se stala žena.
 
 
Původním jménem Tom Gabel - Laura se představila jako žena v květnu roku 2012. Na albu Transgender Dysphoria Blues je Grace poprvé v historii kapely ženou, ale výrazné změny v tradičním soundu kapely nečekejte. Historie Against Me! začala anarchistickým sólovým vystoupením v Gainesville na Floridě v roce 1997. Časem se stali čtyřčlennou kapelou a později přibrali ještě kytaristu Jamese Bowmana a stali se významnou kapelou na punkové scéně.
 
V jejich energické hudbě lze zaslechnout folk a dokonce i dřevní country a jejich první tři indie alba - první z roku 2002 Against Me! is Reinventing Axl Rose, druhé z roku 2003 As The Eternal Cowboy a třetí z roku 2005 Searching For A Former Clarity kapele získala zástupy oddaných fanoušků.
 
V roce 2007 vydávají u velkého labelu desku New Wave, kterou produkoval Butch Vig (Nirvana, Garbage, Green Day). Časopis SPIN ji nazval “Album of the Year” a kapela předskakovala o rok později Foo Fighters. Po vydání dalšího alba White Crosses se kapela rozchází s labelem Sire. V té době se Grace rozhoduje uskutečnit a oznámit svůj přerod v ženu.
 
Na Transgender Dysphoria Blues je deset písniček - jsou o strachu a úzkosti, ale i o bitvě a vzdoru. Našlapané album si vysloužilo nadšené recenze. S Grace a Bowmanem se na albu objevili zcela noví hudebníci. Na basovou kytaru si zahrál Fat Mike z NOFX (je i majitelem Motor Studios)ve skladbách “FUCKMYLIFE666” a “Unconditional Love,” zatímco Laura Jane hrála v osmi zbývajících skladbách.
 
Stálým basákem kapely se později stal Inge Johannson (původně ze švédských International Noise Conspiracy). Na bicí hraje Atom Willard, který kdysi hrál s Rocket From the Crypt a později si zabubnoval s Offspring, Angels & Airwaves a Social Distortion.
 
Against Me! se do Prahy vrací již po několikáté. Letos vstoupí na podium Lucerna Music Baru v úterý 3. června. Vstupenky jsou k zakoupení od 7. března 2014 za 330,- Kč + poplatky v sítích Eventim, Ticketpro, Ticketportal, Ticketstream nebo na webu www.musicbar.cz. V pokladně LMB bez poplatku. V den koncertu na místě pak za 450,- Kč.
 
Více info na:
www.againstme.net
www.facebook.com/againstme
www.musicbar.cz
www.facebook.com/lucernamusicbar
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion
 
- - -
 
Against Me! (USA)
3. 6. 2014 – 20.00
Lucerna Music Bar - Praha
330,- Kč + poplatky v obvyklých předprodejích
330,- Kč v pokladně LMB
450,- Kč na místě v den koncertu
https://www.youtube.com/watch?v=c7RUeMCZL3Q


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.