Share |

Zápisky z Detroitu (4.)

Is Detroit dead?
Detroit Tigers je mocné náboženství.

Náš redaktor pro vás připravil další fotogalerii z amerického Detroitu. V muzeu Motownu, které světu přineslo northern soul, Michaela Jacksona, Dianu Ross a řadu dalších, se fotit nesmělo. Ale i zvenčí je na co se dívat. Pokud ale máte peníze, čas a chuť, vydejte se do Motown Museum osobně, mladý průvodce dle všeho hudbu zbožňuje, návštěvníkům neustále klade otázky a na závěr si s vámi zazpívá v nahrávacím studiu, kde tvořil Marvin Gaye na klaviatuře z poloviny 19. století.

ČERNOŠSKÝ MÝTUS

Detroit je plný ruin, které zasahují i do samotného "centra". Prý to mají na svědomí černoši, kteří noc před Halloweenem vypalovali opuštěné objekty. Pravdou je, že obyvatel černé pleti v Motor City stále přibývá (tvoří 80 procent obyvatel), já se ale zatím s žádným žhářem nesetkal. Jeden chlapík se mi vnutil se slovy, že mne po těch "ruins of Detroit" provede. Samo sebou že očekával nějaký ten čtvrťák. Ale byl milej, když jsem odmítl, popřál mi hezkej den a šel si po svejch.

50 TISÍC KUSŮ

Dearnborne Music Store se nachází cca 10 mil od centra Detroitu a zamotá vám hlavu tím, co nabízí: 50.000 položek na skladě! Mají tu dlouhohrající vinyly, singly, cédéčka s aktuálními interprety (cca za 250 Kč) i ty z druhé ruky. K tomu všemu originální plakáty a speciální boxy (kupříkladu všechny singly, co vydalo Motown, seřazené podle jednotlivých let). Lituju toho, že jsem si ty Soft Boys objednal už v Praze před Vánoci. Tady bych za tu cenu pořídil desky rovnou dvě.

Is Detroit dead? Nemyslím si. Žije si po svém (ostatně jako celá Amerika) dál.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.