Share |

Zajímá vás newyorská scéna osmdesátých let a dekadentní Club 57? Pojďte na výstavu fotek Roberta Carritherse

foto: fotograf gallery

Dnes je vernisáž výstavy Roberta Carritherse The Groovy dada lounge revisited.

Hosté: DJ Miki, Mark Steiner & His Problems, projekce filmů v duchu Cinema of Transgression od Nicka Zedda (A showing of films of Cinema of Transgression by Nick Zedd)

Basquiat, Haring, newyorská scéna osmdesátých let a dekadentní Club 57.

„Po jedněch schodech se šlo do nebe a po druhých do pekla,“ říká Robert Carrithers o budově na newyorské ulici St. Mark's Place s číslem 57. Dům, v jehož sklepení se na přelomu 70. a 80. let skrýval Club 57, kreativní laboratoř všech non-konformních volnomyšlenkářů z East Village, totiž patřil ústředí polské katolické církve.

Robert Carrithers je americký fotograf a filmař žijící v Praze. Mimo scénu kolem Club 57 dokumentoval i polistopadovou kulturní scénu v Čechách a pracuje na dlouhodobé sérii Bohemian Nudes. Připravuje dokument o pražsko-berlínsko-australské post-punkové kapele Fatal Shore. Jejími členy byli Phil Shoenfelt, Bruno Adams (zemřel 2009) a Chris Hughes a kromě podobné oddanosti k hudbě je spojilo i to, že každý z nich našel za manželku Češku. Podílel se také na dokumentárním filmu Autoluminescent o australském hudebníkovi Rowlandu S. Howardovi (rež. Richard Lowenstein), ke kterému natočil všechna evropská interview a záznamy z koncertů. Nedávno zesnulý Howard, ikona alternativního rocku, byl členem kapel jako The Birthday Party, Crime and the City Solution či These Immortal Souls. Další Carrithersův dokumentární projekt je věnovaný ženě jménem Koy, která již sedmnáct let žije v Japonsku a pracuje s místními hudebníky. Vzhledem k vážné nemoci si na 6. května letošního roku naplánovala pohřeb, jehož se sama chce zúčastnit a rozloučit se se všemi přáteli. Po dokončení těchto projektů Carrithers plánuje natočit erotickou hororovou komedii odehrávající se v Praze.

Robert Carrithers The Groovy dada lounge revisited

Kurátor: Pavel Turek
Vernisáž: 20. 3. 2012, 18:00.
Výstava: 21. 3. – 20. 4. 2012

Školská 28
Praha 1
út–pá 12–18 hod.

http://fotografgallery.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.