Share |

Zahájení předprodeje na 19. ročník divadelního festivalu KULT

Va www.festivalkult.cz byl zahájen předprodej vstupenek na 19. ročník divadelního festivalu KULT. Ten se uskuteční od 14. do 22. října v ústeckých prostorách Činoherního studia, Hraničáře, Domu kultury, Café MAX, kavárny v Muzeu a na FF UJEP. 
Velkolepé zahájení divadelního festivalu Kult si vzala pod taktovku pražská umělecká skupina Tantehorse. 14. října představí Tantehorse přímo v centru města několik site specific performancí, které využívají veřejný prostor. Divák spolu s průvodcem projde městem po trase od Hraničáře po Činoherní studio a na sedmi stanovištích se mu prostřednictvím klauniády, akrobacie, tance, opery, pantomimy, pohybového divadla a žonglérů na chůdách otevře svět střetu sedmi cností a sedmi hříchů. Celý projekt je volně inspirován dílem Psychomachia autora Aurelia Prudentia Clementa. V jednotlivých rolích se představí české špičky konkrétních žánrů. Cesta plná zážitků vyvrcholí volně navazujícím videomappingem na budovu činoherního studia. Výtvarnou stránku mappingu má na starosti výtvarník František Pecháček a o hudební doprovod se postará oceňovaná hvězda české progresivní scény Aid Kid. Celé zahajovací akce se diváci mohou zúčastnit v rámci festivalu Kult zdarma.
Od soboty 15. října se diváci mohou těšit na první premiéru sezóny ústeckého Činoherního studia Pan Bílý, Zrzka a ti druzí, na dětské představení Mami, už tam budem? divadla Minor oceněné cenou Erik za nejinspirativnější počin v oblasti loutkového a alternativního divadla za sezónu 2014/15 nebo na akrobatické vystoupení Walls and Handbags pro děti a dospělé v podání skupiny Losers Cirque Company. Na festivalu vystoupí také Hamleti v jedné z hlavních rolí s Petrem Čtvrtníčkem z divadla Na zábradlí. Do období konce druhé světové války se Činoherní studio ponoří s inscenací Vyhnání Gerty Schnirch brněnského HaDivadla, která získala Cenu divadelních novin 2015 v kategorii Činoherní divadlo. Dále mohou diváci navštívit představení Pustina ze Studia Hrdinů, které se pyšní cenou Divadelních novin 2015. Za návštěvu určitě bude stát inscenace Regulace Intimity mladého generačního divadla Zapětminutdvanáct a závěr festivalu bude patřit Zimní pohádce Dejvického Divadla. 
Stejně bohatá jako hlavní program festivalu je i jeho doprovodná část s řadou přednášek a besed. Tahákem určitě budou Shakespearovské přednášky profesora Hilského a režiséra Nuckollse nebo k tématům inscenací vztažené přednášky historiků Veselého a Brožové. Chybět nebudou ani koncerty a festivalové party.
 
www.festivalkult.cz
www.facebook.com/kultfestival
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.