Share |

Z Cali přes Detroit až do Prahy

V Lucerna Music Baru dnes vystoupí MED a Guilty Simpson
MED. Photo: Eric Coleman

 
Co spojuje slunnou Cali a apokalyptický Detroit? Muzika. V rámci prvního letošního Boomboxu tohle spojení představí rapoví matadoři MED a Guilty Simpson. 
Oba vydávají na kultovním labelu Stones Throw a oba mají tu čest, že spolupracovali s asi nejuznávanějšími producenty svojí generace - J.Dillou a Madlibem. MED je z Oxnardu, domova lidí jako Madlib, Oh No, Kan Kick, Declaime nebo Wildchild. Když jste z takové party, je to pak možná snažší. Mít jinak na kontě hostovačky na deskách od Lootpack, Quasimoto, J.Dilla nebo Madvillain. Mít beaty od od Dilly, Madliba, Oh No nebo Just Blaze. Mít na svých deskách mezi hosty jména jako Erykah Badu, Diamond D, Aloe Blacc, Planet Asia, Talib Kweli nebo Hodgy Beats z OFWGKTA... Tím se nemůže pochlubit mnoho kolegů z branže. S novou deskou Classic přijíždí MED předvést, proč on se tím vším pochlubit může.
Záda mu bude krýt pýcha Motor city. Guilty Simpson vyrůstal se smetánkou z D - J Dilla, Slum Village, Eminem & D12, Obie Trice, Proof, Phat Kat a Black Milk. První skladba Strapped na společném albu Madlib/J.Dilla - Jaylib je vážně seriózní začátek kariéry. Debut album Ode To The Ghetto pak jen potvrdilo, že naděje do Guiltyho vkládané byly na místě. Pouhé tři roky a na kontě má další album - OJ Simpson, nebo účast v all star projektu Random Axe (Guilty Simpson, Sean Price a Black Milk)...
 
Cali To Detroit BOOMBOX
M.E.D./Stones Throw, USA/
Guilty Simpson/Stones Throw, USA/
DJs: Pufaz, Peca One, C.Monts
17.1.2012 @ Lucerna Music Bar


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.