Share |

Workshopy pro děti a líčení zdarma v rámci Pinktoberu

foto HRC

V RÁMCI KAMPANĚ PINKTOBER PROTI RAKOVINĚ PRSU PROBĚHNOU WORKSHOPY PRO ŽENY A DĚTI ZDARMA
 
Celosvětový řetězec Hard Rock Cafe už po sedmnácté přichází s říjnovou kampaní proti rakovině prsu Pinktober. Výtěžek z akce v České republice značka věnuje pacientské organizaci Mamma HELP. Ta se také podílí na doprovodném program a poslední říjnový víkend uspořádá workshopy pro ženy a děti.
 
Od začátku října proběhly již čtyři koncerty, měsíc zahájily Rybičky 48, následovala Laura a její tygři, Gipsy.cz a Sebastian. V úterý 25. října se koncertní měsíc zakončí legenda Roberta Křesťana – Druhá tráva. Vstupenky na místě či na GoOut.cz.
 
Kromě hudební složky se ale během říjnového Pinktoberu chystá i doprovodný program pro ženy a děti, který vytvořila organizace Mamma HELP. Vstup je pro veřejnost a je zdarma. Akce proběhne o víkendu 29. – 30. října.
 
Workshopy a líčení zdarma
 
V sobotu od 10:30 do 14:30 se uskuteční kurz Daniely Tobrmanové pro děti, půjde o práci s papírem a program bude ideální pro děti ve věku 4 – 12 let. 
Po celý den až do 15 hodin bude zároveň probíhat líčení pro ženy od značky Mary Kay.
V neděli opět od 10:30 do 14:30 proběhne workshop s Hanou Kovaříkovou. Děti se budou učit zdobit předměty pomocí kamínků a třpytek.
Do 15 hodin opět bude probíhat líčení Mary Kay.
 
Workshop pro děti a líčení pro maminky 
Sobota a needle 29. – 30. 10.
10:30 – 14:30 / 15:00
Hard Rock Cafe Praha, Malé náměstí 3, Praha 1
 
Pinktober se koná každý říjen, aby upozornil na problém rakoviny prsu u žen, podpořil pacientky s tímto onemocněním a pomohl prevenci u zdravých žen. Hard Rock Cafe po celém světě v rámci Pinktoberu získává finanční prostředky, které věnuje na charitativní účely. V České republice byla ke spolupráci oslovena organizace Mamma HELP, která se také aktivně zapojila do tvorby programu Pinktoberu. Vybrané peníze jí pomohou financovat veřejné přednášky zaměřené na prevenci
 
Další informace najdete na stránce facebook.com/HardRockCafePraha
#PINKTOBER
 
O Mamma HELP
Mamma HELP je největší pacientská organizace, která se v České republice stará o ženy s karcinomem prsu a také o zlepšení informovanosti široké veřejnosti o možnostech prevence a léčby tohoto nádorového onemocnění. Od roku 1999 poskytuje bezplatné poradenství a také bezpečné zázemí a terapeutickou podporu jak nemocným, tak rodině pacientky. Tyto služby nabízí bezplatně v síti svých MAMMA HELP CENTER (v Praze, Brně, Hradci Králové, Zlíně, Přerově, Plzni, Olomouci a Českých Budějovicích), jejich odbornými garanty jsou významní lékaři. Centra ročně zaznamenávají přes 6000 návštěv.
Zdravé ženské populaci už víc jak deset let nabízí přednášky zaměřené na prevenci rakoviny prsu. V programu  Využijte svého práva na preventivní prohlídky proškolí ročně víc jak 2000 žen a dívek. Edukátorkami jsou vyléčené pacientky, které posluchačkám mohou nabídnout kromě informací i vlastní zkušenost s nemocí a zvýšit tak jejich motivaci.
Dlouhodobě zajišťuje také provoz AVON linky proti rakovině prsu 800 180 880, denně se na ni obrací kolem třiceti volajících.
www.mammahelp.cz 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.