Share |

Workcamp - plán na léto pro dobrodruhy s velkým srdcem!

Jak prožít léto naplno, cestovat, poznávat nové lidi a kultury? Vrátit se s netradičními zážitky a zajímavými zkušenostmi? ...navíc by bylo ideální to léto jen tak „neproflákat“. Je skvělé být součástí něčeho většího, něco vlastníma rukama vytvořit....
Tak vyjeďte na workcamp! 
Léto prožijete opravdu netradičně a vaše cestovatelská dobrodružství budou nezapomenutelná. Stejně tak jako poznávání kultury očima místních nebo vaření ze základních, nebo naopak neznámých surovin. Navíc se vlastní fyzickou prací zapojíte do života zajímavé neziskovky nebo veřejně prospěšného projektu a pomůžete jim v jejich činnosti. 
Domů si odnesete nejen nová přátelství a skvělý pocit z práce, která má opravdu smysl...
 
Workcampy jsou jeden až dvou týdenní projekty v neziskových organizacích po celém světě. Schází se na nich mezinárodní skupina dobrovolníků. Baví se spolu většinou anglicky, ale i dalšími jazyky podle místa konání projektu a složení dobrovolníků. Dobrovolníci společně několik hodin denně pracují a pomáhají dobré věci. Kromě práce je na programu také poznávání okolí, neformální a zážitkové vzdělávání, odpočinek u vody...
 
Spektrum projektů, do kterých se můžete zapojit, je opravdu široké - od ochrany kulturního dědictví, biofarem, ekocenter přes práci v národních parcích, s dětmi, lidmi s handicapem atd., záleží jen na vás, co si vyberete.
 
"Workcamp splnil všechna moje očekávání. Poznal jsem super partu lidí z 5 zemí světa, zjistil jsem, že se dokáži se svou, dle mého názoru, slabou angličtinou domluvit a s někým si povídat hodinu a déle v cizím jazyce. Estonsko jako zemi jsme měli tu čest poznat jinak než turisti, poznali jsme ji očima Estonců. Měli jsme plno skvělých zážitků a zábavy při práci. A dodalo mi to sebevědomí k dalším workcampům a pomoci ostatním…", píše Štěpán o své zkušenosti z Estonska. Vyjet ale můžete od Islandu , přes Irsko, Německo, Švýcarsko až do Japonska nebo Jižní Koreje téměř kamkoliv.
 
Největší nabídka a zároveň nejvyšší šance na přijetí na projekt je v únoru březnu. To znamená, že ideální čas přihlásit se je právě teď. Neváhej, místa se plní rychle. Další informace o projektech (kam se jezdí, jaké čekat ubytování, stravu a doprovodný program atd. ), odkaz na přihlášku a výši poplatku najdete zde: (http://www.tamjdem.cz/workcampy/). 
 
Zapoj se do některého z 6 workcampů v Čechách jako jeden z členů realizačního týmu Tamjdem,o.p.s. Na české projekty hledáme vedoucí mezinárodní skupiny dobrovolníků. Rádi tě přivítáme mezi našimi campleadery.
 
V případě otázek nebo zájmu se nám ozvi na: workcampy@tamjdem.cz.
 
Těšíme se na přihlášky a přejeme nezapomenutelné zážitky!
Za Tamjdem, o.p.s. Andrea Longinová, koordinátorka workcampů
 
Jsme nezisková organizace Tamjdem, o.p.s. V rámci našich dobrovolnických projektů vám nabízíme příležitost poznat zajímavé neziskovky v ČR a ve světě a na chvíli se vlastní fyzickou prací zapojit do jejich činnosti. Pomáháme těmto neziskovým organizacím a veřejně prospěšným projektům v rozvoji a naplňování jejich vizí.  Věříme, že dobrovolnictví přináší vyjímečné možnosti získat cenné životní zkušenosti, dovednosti i nové přátele. V České republice organizujeme tzv. Víkendovky - víkendové výjezdy na pomoc neziskovkám, kde potkáte i cizince; a workcampy - až dvoutýdenní projekty pro mezinárodní skupinu dobrovolníků. Do zahraničí na workcampy vysíláme ty, kterým je doma těsno.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.