Share |

Wolfmother: Všechno podřizujeme naší hudbě

Kdo má rád zvuk hardrockových kapel 70. let, musí Wolfmother znát. Australská parta prošla mnoha změnami sestavy, ale ne změnami zvuku: Pořád je to energický mix Black Sabbath, Led Zeppelin a trošky psychedelie.
10. listopadu přijedou do Roxy (detail akce + lístky zde) a my jsme se proto zapovídali s jejich frontmanem Andrewem Stockdalem.
 
 
Jste Australani, toho času v Americe a chystáte se do Evropy - těšíte se?
Rohodně, Evropa mě baví, líbí se mi, že máte tolik historických památek a zajímavé architektury. A v Praze jsem ještě nikdy nebyl.
 
Vaše turné se jmenuje Gipsy Caravan podle jedné z vašich písniček. Jak se přesouváte z místa na místo?
Já jsem vždycky strašně toužil po tom, koupit si autobus a děsně bláznivě ho vyzdobit a jezdit s ním, ale ještě se mi to nepodařilo. Takže si pronajímáme úplně obyčejný bus, ale pořád o tom sním. 
 
Co děláš mezi koncerty?
Především odpočívám, někdy hrajem 6 dní v týdnu, a když se proberu, sednu si k laptopu a skládám písničky. Když přijedu do novýho města, vyptám se, co by tak lidi doporučili vidět, někdy taky chodím po nákupech a na kafe:-) Ale většinou si schraňuju energii na večerní koncert.
 
Fakt se mi líbí vlk, kterého máte na obalu desky i jako backdrop na pódiu.
Ten design udělal výtvarník Jason Galea – používáme ho všude, i na koncertech. On je na tohle hrozně dobrej, dělá už spoustu let psychedelické obaly pro kapely z celé Austrálie. 
 
Co koncert v Praze? Přijedete ve třech?
Ano, já, Ian Peres na basu a klávesy a Alex Carapetis na bicí.
 
Hrajete nějaké coververze?
Občas, třeba Riders on the Storm od Doors, Communication Breakdown od Led Zeppelin a něco od Beatles, ale na tomhle turné ani ne, věnujem se jen vlastním písničkám. Chceme, aby se všechno soustředilo jen na samotnou hudbu, energii - prostě muzikantství. 
 
Co budete dělat po turné? Máte hotové nějaké nové písničky?
Pojedem domů a dáme si pár měsíců pauzu na pláži - pár písniček už ale máme!
 
Wolfmother hrají 10.11. v pražském klubu Roxy.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.