Share |

Vyzkoušeli jsme: Tyčový mixér SHB Pastels

foto výrobce

A máme tu další z oblíbených redakčních testů (vyrábíte něco a chcete to nechat prozkoumat naší redakcí? Pište na protisedi@protisedi.cz).
Tentokrát připutoval tyčový mixér Pastels SHB 30WH od Sencoru (vyrábí se mimochodem v 9 odstínech). Výrobce tvrdí, že je nejtenčí na světě, byť výkonný. Tak jsme se na to podívali.
 
Co to je:
Klasický tyčový mixér, bez kterého se člověk skoro neobejde.
Jak to vypadá: 
Štíhlejší tělo než jiné stroje (fajn pro majitele drobných rukou), navíc poseté výstupky, aby neklouzalo. Pastelové barvy či klasická bílá. Oddělitelná kovová noha, kterou hodíte do myčky. Celkově pěkný dojem - mixér působí moderně, elegantně.
Parametry: 
Příkon 400 wattů, tedy standard. Hmotnost 610 gramů, přívodní kabel o délce 1,2 metru.
Otáčky se regulují plynule, otočným knoflíkem. Začnete na nižších otáčkách a postupně přidáváte, tím snížíte riziko, že se vám jídlo rozcákne po místnosti.
Mixovací noha je z kovu, což bývá výsada až dražších modelů. Samozřejmě je kvůli mytí oddělitelná. Nemusíte se tak bát mixovat horké hmoty.
Něco navíc:
Součástí balení je míchací nádoba o objemu půl litru. Což je skvělé zejména pro mladé/menší domácnosti, kde majitelé nemají na každou činnost osm pomůcek a najít vhodně vysoký kus nádobí, ze kterého vám nebude mixovaná hmota vystřikovat, nemusí být snadné. Zároveň vám tak doma přibyde odměrka, nádoba má značky po 100 ml.
Na motor je záruka 6 let, tady je znát, že si ho výrobce zřejmě cení.
Co to umí?
Umixujete v něm kdeco. Schválně jsme mixéru dali zabrat (sýrová pomazánka z velkých kusů sýra, mandlové mléko...) a neprotestoval. Uděláte s ním hummus, příkrmy pro děti, rozmixujete polévku z cukety, připravíte si smoothies - i z mražených malin jsou OK!
Cena:
799 Kč.
Kde to koupíte: 
V běžné síti a eshopech - Alza, Datart, Heuréka...
Verdikt:
V pohodě!
 
Recept, při kterém ho využijete:
GAZPACHO
Suroviny na 2-3 poce:
2 masitá rajčata
půl salátové okurky (nebo polní)
1 stroužek česneku
1 paprika - doporučujeme "zeleninovou" z trhu a nebo kapii
mořská sůl
1 cibulka - šalotka nebo jarní
čerstvě mletý pepř
extra panenský olivový olej (asi 1 lžíce).
volitelně byliny (bazalka, pregano, petržel)
 
Postup:
Papriku upečeme, puntičkáři si oloupou, pokrájíme na několik kusů. Rajčata (puntičkáři spaří a oloupou) nakrájíme na kusy bubáky vykážeme. Cibuli také na kusy. Okurku oloupeme, česnek vyloupneme, můžeme odstranit klíček zevnitř, bude se nám lépe trávit. Všechny pevné ingredience postupně přidáváme do nádoby, pokud je hmoty moc, odlejeme si vedle. Mixujeme, nemusíme dosáhnout 100% hladkosti. Po dosažení požadované konzistence přidáme olej, sůl a pepř, promícháme nebo lehce promixujeme a je hotovo, volitelně můžeme kápnout octa - zejména na vcholu sezony, kdy jsou rajčata sladká. Před podáváním vhodno vychladit, pokud jste měli suroviny v lednici, ani nemusíme.
Hotovo!
Poznámky:
Španělé gazpacho často pijí, nemusíme ho jíst z talíře.
Krajové variace jsou četné, někdo do mixu přidává cuketu, střídku bílého chleba, chilli, někdo sype krutony, někdo do hmoty vmíchává rajský protlak, leckdo přísahá na sherry ocet, jiný dosladí a nebo přidá pár oliv. Přidává se také například rozsekané vejce natvrdo.
Rajčata v lednici skladujeme pozuze v nouzi nebo když jich získáme vagon, ztrácejí aroma.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.