Share |

Vyzkoušeli jsme: Sluchátka Panasonic HD6M

foto Panasonic

Kdo by neměl rád svou hudbu ve vysoké kvalitě. Jak obstojí aktuální nejlepší sluchátka od značky Panasonic, HD6M? Výrobce udává, že skvěle přenášejí hluboké basy i něžné výšky vokálů. Zkusili jsme je. Kromě našich zkušeností přinášíme i "tvrdá data" - všechny důležité parametry. A co na to Němci?

 

Co to je: Nejlepší sluchátka od Panasonicu, která teď u nás koupíte. Jsou na trhu už pár měsíců a tak se lze podívat už i na zákaznické recenze z ciziny, hlavně z Německa - zákazníci si pochvalují pohodlí pro větší i menší hlavy dané možnostmi nastavit náušníky více způsoby, než jsme zvyklí. Oceňují čistý zvuk, kvalitní zpracování a estetické kvality - a prý i po měsících používání je všechno v pořádku, jediné výhrady byly od ultranáročných uživatelů k podání basů, které by prý mohly být i dokonalejší. 

 

Co to dělá: Přinášejí do vašich uší pěkně čistý zvuk, ale mají i mikrofon, takže s nimi můžete skypovat a používat je jako handsfree k iPhonu i androidím zařízením.

 

Jak to vypadá: Klasický černý design a dobré zpracování napoví, že tohle bude "lepší" model. Sluchátka vypadají seriózně, nadčasově, jsou pohodlná a měla by vydržet. Žádné blbosti, barvičky, rádoby kosmické prvky, ale důraz na klasický tvar a prostý, přísný vzhled. Radost koukat. 

Pro vaše pohodlí je možnost náušníky posouvat nejen "nahoru a dolů", ale i dopředu a dozadu, takže sluchátka skutečně padnou každé hlavě a to i v případech, že máte brýle.

 

Nejdůležitější čísla: Frekvenční rozsah 4 Hz - 40 kHz, kabel 120 cm

 

Naše zkušenosti: Co se týče subjektivního názoru na podání zvuku, je velmi zřetelný, s důrazem na středy. Má v sobě něco německy precizního. U zvukově bohatších, vřelejších písní by mohlo být někomu příjemnější podání méně chladné, basy macatější, pokud vám záleží na dobrém rozpoznávání jednotlivých složek zvuku nebo porozumění řeči, bude to to pravé.

Dobře na nich zní také ambient, kde oceníme jasnost a zřetelnost i u subtilních zvukových hrátek.

Ostatně není moudré porovnávat tahle sluchátka, která mají práci s hlasem přímo v "popisu práce" a i na krabici hlásí, že jsou vhodná k mobilu, se sluchátky určenými třeba pro studiovou práci nebo pro DJe, kde je důraz na jiné parametry. Týká se to i vybavení - tato sluchátka mají kabel kratší než studiová, protože se předpokládá, že na nich bude viset mobil a ne profi studio, kde se chcete více oddalovat od zdroje. Těmto sluchátkům by naopak dlouhatánský kabel překážel.

Taky umějí mimochodem hrát pěkně nahlas, což je třeba pro přeplněné město nemalé plus.

Celkově to zní dobře! Výrobce kladl důraz na ty funkce a použití, která inzeruje, tedy zejména podání lidského hlasu a pohodlí pro nositele. V ideálním světě by člověk měl patery sluchátka, jedna na telefonování, jiná na procházky, další na indie rock, jiná na house music... každý se musí rozhodnout, co je pro něj nejdůležitější (a nebo si skutečně pořídit sluchátek sadu) - HD6M ovšem jako univerzální model určitě obstojí.

 

Cena: 2669 Kč

 

Verdikt: Jsou fajn! Využijí je hlavně ti, kdo hledají čistý přenos lidského hlasu a zároveň chtějí dobře odfiltrovat zvuk okolí.

 

 

-

 

Tisková zpráva:

Panasonic nová sluchátka HD6M – základní model produktové řady určené pro vysoce kvalitní poslech zvuku ve vysokém rozlišení.

 

Sluchátka navazují na starší typy HD10 a HD5. Využívají jejich předností a nabízejí mimořádně kvalitní zvuk i povedený design. Špičkové audio vlastnosti oceníte nejen při poslechu tradičních CD, ale také u nahrávek z kvalitnějších moderních zdrojů s vysokým rozlišením – zásluhu na tom má především HD membrána o průměru 40 mm s frekvenčním rozsahem 4 Hz až 40 kHz. Sluchátka jsou vybavena i tlumícím systémem proti vibracím, zvaným Anti-vibration Frame, který minimalizuje šum a umožňuje tak nerušený poslech sebeslabších zvuků. Posluchač si tak může naplno vychutnat hluboké basové tóny, čisté výšky i detaily ve vokálech.

 

Kromě toho jsou sluchátka HD6M vybavena mikrofonem a jsou kompatibilní s chytrými telefony s operačním systémem iOS, BlackBerry či Android, s nimiž slouží jako hands-free a zároveň umožňují ovládání hudby prostřednictvím tlačítek a dalších prvků přímo na sluchátkách. Kvůli hovoru nebo poslechu hudby tak nemusíte vůbec tahat telefon z kapsy či kabelky.

 

Hlavový most sluchátek HD6M je podobně jako u modelu HD10 vybaven technologií HS (Horizontal Slide) Adjustment. Rozměry sluchátek lze tedy upravit nejen obvyklým způsobem nahoru a dolů, ale také do stran. Uživatel si tak může sluchátka nastavit s maximálním pohodlím a následně poslouchat celé hodiny. Když sluchátka zrovna nepoužíváte, můžete je složit, jsou tedy i snadno přenosná. 

 

Na českém trhu se RP-HD6M budou prodávat od září 2016 za koncovou cenu okolo 2669 Kč.

 

Nejdůležitější parametry

 

Vysoká kvalita zvuku 

Podpora zvuku ve vysokém rozlišení 

 

Sluchátka HD6M dokážou reprodukovat signál s frekvenčním rozsahem 4 Hz až 40 kHz, podstatně větším, než kolik slyší lidské ucho (obvykle 20 Hz - 20 kHz). Hudbu lze tedy reprodukovat v původní kvalitě bez jakéhokoli zkreslení. 

Sluchátka přehrávají i zvuky na vysokých frekvencích, které sice nejsou přímo slyšitelné, ale přesto je ucho na nahrávce vnímá – nahrávka díky nim získává prostorový charakter jako na živém vystoupení. 

 

Mimořádně čisté výšky i robustní basy 

HD membrána 40 mm 

Pečlivě vybrané špičkové audio komponenty jako membrána a rám jsou v kombinaci s kvalitním zpracováním a vyladěním zárukou věrných a přitom robustních basů. Také zvuky na vysokých frekvencích, jejichž reprodukce bývá u větších membrán problematická, se vyznačují mimořádnou kvalitou a čistým provedením. 

 

Věrná reprodukce hudby všeho druhu 

Protivibrační technologie rámu 

Rám reproduktoru potřebuje pevnou konstrukci a odolnost proti vibracím, podobně jako budova nebo most. K maximální odolnosti v tomto případě přispívají moderní technologie, akusticky propracovaný design a precizní zpracování. Výsledkem je minimalizace šumu a dokonale věrný zvuk. 

 

Kompatibilita s chytrými telefony 

Mikrofon a dálkové ovládání 

Sluchátka HD6M jsou kompatibilní s chytrými telefony, ať už jde o modely s Androidem, iPhone nebo BlackBerry. U všech těchto modelů lze použít vestavěný mikrofon i dálkové ovládání. Sluchátka tak slouží jako hands-free a zároveň ovladač hudebního přehrávače v telefonu. 

 

Větší pohodlí při dlouhém poslechu 

HS(Horizontal Slide) Adjustment

U většiny běžných sluchátek lze hlavový most posouvat pouze nahoru či dolů. Model RP-HD6M je nicméně vybaven originálním systémem HS Adjustment, umožňujícím posun i do stran. Při dlouhém poslechu potěší i měkké, pohodlné náušníky. 

 

Průhledné provedení 

Otevřená membrána 

U nových sluchátek značky Panasonic je zvuk nejen slyšet, ale doslova i vidět. Vnitřní prostor sluchátek včetně membrány je totiž průhledný, takže můžete sledovat, jak se membrána hýbe. 

 

Technické informace 

 

RP-HD6M

 

  1. Zvuk ve vysokém rozlišení  

HD membrána velikosti 40 mm s novým a unikátním antivibračním systémem. 

 

  1. Pohodlný poslech 

Systém Horizontal Slide (HS) Adjustment pro posun hlavového mostu do stran, velké měkké náušníky

 

  1. Praktické provedení pro poslech doma i venku 

Otočný mechanismus, kabel odolný proti zauzlování 

 

 

Technické specifikace

Reproduktor 40 mm

Impedance 44 Ω± 15%

Citlivost 99 dB/mW (při 500 kHz)

Hmotnost 240 gramů

Frekvenční rozsah 4 Hz - 40 kHz

Dělka kabelu 120 cm

Konektor 3,5 mm pozlacený

 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.