Share |

Vytuněné KMENY

archiv pořadatele

Kmeny, unikátní koprodukční dokumentární cyklus mapující současné městské subkultury, běží od 4. března 2015 ve vysílání druhého programu České televize. Uvedení jednotlivých dílů na televizní obrazovku předcházejí předpremiéry dokumentů v několika českých a moravských městech. Ve středu 8. dubna proběhne na smíchovské Náplavce poslední veřejná předpremiéra dílů Tuning (režie: JQr) a Meatheads (režie: Petr Hátle). Příznivci tuningu si budou moci na místě také prohlédnout unikátní vozy, které se přímo v dokumentu objevily. Vstup na projekci je zdarma.
 

Veřejnou projekci dílů Tuning a Meatheads za přítomnosti Vladimíra 518 a režisérů  JQr a Petra Hátleho doprovodí také promítání unikátních fotografií Karla Cudlína  z natáčení jednotlivých dílů. Partnery dokumentárního cyklu Kmeny jsou městské projekty BU2R a Jägermeister.

 

Tuning (režie: JQr)

V tuzemských končinách jde o početný kmen těch, kteří se zkrátka nespokojí s klasickým vzezřením svých vozů. Od šachovnicových samolepek, liščích ocasů na anténách přes zatmavení skel, výfukové koncovky či doplňky upevňované na karoserii, až po výkonnostní tuning, jež zařídí co nejnižší váhu a co nejvyšší výkon. Kategorií je celá řada a této snaze o odlišení se na silnici se již přizpůsobují i samotné automobilky.

 

Meatheads (režie: Petr Hátle)

I když se u nás s termínem Meatheads setkáte spíš zřídka, angličtina takhle krásně pojmenovala kmen těch, kteří to s činkami myslí skutečně vážně. Ať už jde o kulturisty, liftery či silovkáře a nebo u nás zatím nejméně rozšířené vyznavače tzv. funkčních tréninků. Všechny spojuje touha se pořád vyvíjet a dávat na obdiv svou identitu závisející na rostoucích svalech i zkušenostech.
 

Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry Česká televize odvysílá od března do června 2015, každou středu ve 22 hodin na programu ČT 2. Na jejich vzniku se podílelo 11 režisérů:  Pavel Abrahám – Motorkáři, Graffiti, Straight edge, Bohdan Bláhovec – Rap, Goths, Daniela Gébová – Punk, Petr Hátle – Thrash metal, Meatheads, Jan Látal – Rainbow, Hipsteři, JQr – Skinheads, Tuning, Jan Strejcovský – Cosplay, Štěpán FOK Vodrážka – Tattoo, Jiří Volek – Hooligans, Jan Zajíček – Hackeři. Dramaturgem Kmenů je Ivo Bystřičan, kreativním producentem Petr Kubica.

 

 

Více informací na: http://www.kmeny.tv

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.