Share |

Výstava "Živit se komiksem" v Sušici

Michael Petrus je český komiksový kreslíř. Mezi jeho významné práce patří například komiks do českého pavilonu na EXPU 2010 v Šanghaji nebo dlouhodobá komiksová spolurpáce s časopisem ABC, spousta knižních obálek a mnoho dalšího. 

Tohle nám o sušické výstavě a svých plánech řekl právě dnes.

 

Je to má první samostatná výstava. Výstav jsem měl několik, ale vždy byly společné, nikdy jsem neměl ambice vystavovat, protože jsem cítil svou tvorbu jako užitou, ne takovou pro vystavování v galeriích. Pak mě ale oslovila galerie Sirkus, s tím, že by chtěli změnu, hledali někoho mladého, kdo dělá něco moderního a svěžího a zároveň je z kraje - proto právě Sušice. Tohle mi vyhovovalo a nakonec se výběr prací opírá o průřez mou tvorbou jak volnou, tak tou užitou (obálky knih, plakáty, komiksy do ABC, vzdělávací komiksy, přebal CD, ...).

 

Ohledně současného stavu... Nedávno jsem udělal obálku pro Čapkovu Válku s mloky, která vyhrála ocenění nejlepší fantasy obálka roku 2014. V současnosti dokončuji komiksový román, se kterým jsme uspěli na Kickstarteru a rozvíjím vizuální studio www.profiKOMIKS.cz, které jsem založil se svým kolegou zhruba před rokem. Studio je unikátní svým zaměřením na mladé talenty, studenty a absolventy, což je pro mě značně zajímavá práce. Také mě v nejbližších měsících zajímá přednášení o mém povolání a pořádání komiksových workshopů.

Součástí výstavy je také přednáška o povolání ilustrátora na volné noze, co toto povolání obsahuje a jaké jsou jeho klady či zápory.

 

Výstava se koná v sušické galerii Sirkus do konce května Více informací o autorovi na wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Michael_Petrus či mém webu www.michaelpetrus.com a blogu https://www.facebook.com/Michael.DevCageR.Petrus.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.