Share |

Výstava londýnského Studia Swine

21. ledna 2016 se od 19.00 v prostorách Scholastiky uskuteční přednáška. Od 23.00 pak ve stejný den proběhne promítání krátkých filmů Studia Swine a dalších designérů zabývajících se performativním přístupem k tvorbě. 
 
22. ledna od 19.00 pak bude zahájena výstava Studio Swine: Sea, Land and Space v prostotách galerie OKOLO/PP.
 
/FB EVENT/
 
Studio Swine a Performativní design
V tvorbě londýnského Studia Swine dostává médium designu zcela nečekané podoby. Současný experimentální design nabízí ve své rozmanitosti mnoho odlišných tvůrčích přístupů k tématu. Designéři se stávají vypravěči a dobrodruhy. Vydávají se do terénu a své projekty zakládají na přírodních, sociálních i politických souvislostech. Nová vlna performativního designu klade důraz na originální výrobní techniky a postupy, které tvoří nedílnou součást celkového výsledného díla. Mezi lídry nového hnutí patří i talentovaná dvojice Azusa Murakami a Alexander Groves, kteří společně tvoří kreativní Studio Swine.
 
Za sebou mají již několik projektů stojících na hranici produktového designu, volného umění, ekologie a komentáře společenských problémů. Jejich na první pohled primitivní a alternativní způsoby produkce předmětů provokují k zamyšlení a reflexi současného konzumního života, plýtvání a přebytku. Na výstavě Sea, Land and Space v galerii OKOLO/PP představí pět svých projektů, které se bytostně vážou k různým ekosystémům i živlům našeho světa včetně moře, země a vesmíru. Zatímco v projektech Sea Chair či Gyrecraft rafinovaně recyklují plastový odpad v oceánu, v Can City vyrábí objekty z roztavených plechovek přímo na ulicích Sao Paula. V Hair Highway používají zase jako materiálu lidských vlasů a v projektu Terraforming se zabývají zpracováním drobných krystalů Swarovski. Výstava odhaluje silné performativní a angažované myšlení studia, jehož projekty vyhází též z odlišných geografických podmínek rozmanitých částí našeho světa.

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.