Share |

Výstava designérů: Spots. Unique Places To Celebrate Art.

foto: pořadatel akce

Originální koncept propojující téměř neznámé, vizuálně atraktivní místo a přední osobnosti slovenské nezávislé umělecké scény. Spots #1 se uskuteční ve středu 17. 9. v budově bratislavského koupaliště Grossling, na téměř zapomenutém místě v historickém centru města, které má úžasnou magickou atmosféru. Svého času první kryté koupaliště na Starém kontinentě bude hostit vernisáž žhavých jmen grafického designu, kteří se zásadní měrou podílejí na vizuální stránce známých hudebních projektů.
 
Na unikátní pop-up akci budou k vidění plakáty, booklety, stránky časopisů a grafiky Adama Križka, Martina Jenči aka Žltého, Juraje Karoviče a hostujícího českého výtvarníka a hudebníka Vladimira 518. Jejich práci doplní zajímavá a dosud neuskutečněná kompilace plakátů známých slovenských hudebních klubů Re:Fresh, Dole, The Club, Dunaj, Uhu, Nu Spirit, Sub Club.
 
Mladý výrazný grafik a výtvarník Adam Križka, jehož práci znají především hiphopoví fanoušci, má na svědomí například plakáty festivalu Hip Hop žije nebo obaly desek rappera Zveriny.
 
Na Slovensku určitě není hudební fanoušek, který nezná festival Pohoda. Jeho grafickou tvář určuje Martin Jenča aka Žltý. Také Juraj Karovič se podílí na hiphopových deskách, vytvářel například logo projektu KLMB, za kterým stojí rapper Indy z Indy a Wich. Vladimir 518, nejdůležitější jméno českého hiphopu, spoluzakladatel labelu BiggBoss a české graffiti scény.
 
„Naším cílem je připravit koncepční výstavu kreativních grafických designérů, jejichž práce se zásadní měrou podílí na slovenské hudební scéně, aniž by kdy složili jedinou skladbu,“ říkají organizátoři akce Spots.
 
Další detaily najdeš na facebooku tady.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.