Share |

Výstava Bigmag jede! Proč tam máte okamžitě běžet?

foto Bigmag

V DOXu začala výstava alternativních časopisů Bigmag. Trvá do 25.4. Jaká je?

Je to přehlídka titulů, které náctiletí možná nikdy neviděli a pro třicátníky a čtyřicátníky byly naopak zásadní. V 90. letech byly alternativní časopisy - od kreslených fanzinů pro překrásně vytištěné umělecké tituly - důležitou součástí kulturního dění. Bigmag je velmi dobře mapuje. Lidem s citlivější povahou a sklonem k nostalgii můžou některé z vystavených čaospisů způsobit až mírné pohnutí. Pro ostatní je to půvbná přehlídka kreativity a houževnatosti autorů, kteří si prostě museli udělat vlastní časák.

Uvidíte tady všechno: dojemně pečlivě kreslené časopísky rozmnožované na kopírce. Obří, neskladný a hezký časopis Raut, který autoři expozice vystavují radši ležící, ne však spící. Divoké punkové ziny. Časopisy s erotickými fotkami na obálce. Pečlivě koncipované a umělecky dotažené magazíny i narychlo slepené zpravodaje. 

Díky tomu, že časopisy dělala často partička nadšenců (a mnohdy se super nápady), je to i zábava. Kromě toho, že některé časopisy jsou trochu špatně vidět, jelikož jsou vystaveny v leksnoucím se igelitu, je expozice i příjemná oku. Tohle by měl vidět každý, kdo se o problematiku jen trochu zajímá.

Pokud vám je Bigmag povědomý, možná ho znáte z webu, nebo jste expozici v lehce jiné podobě viděli už v Brně. Ale stejně stojí za to vidět výstavu znovu.

14. dubna proběhne speciální večírek s performancemi nazvaný Bigmag Day!

Vše se dozvíte na www.bigmag.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.