Share |

Výsledky - Grand Restaurant Festival 2016

Skončil VII. ročník Grand Restaurant Festivalu 2016
93 vybraných restaurací z celostátní ankety Maurerův výběr Grand Restaurant připravilo od poloviny ledna do konce února 2016 speciální degustační menu za zvýhodněnou cenu. Kuchaři z celé republiky opět nabídli jídla ve třech kategoriích: Gastronaut – „objevujme nové chutě“, Inspirace – „ochutnejme tradiční recepty“ a Terroir – „buďme v rovnováze s přírodou“.
Letošní ročník zaznamenal rekordní statistiky. Celkový počet návštěvníků festivalu vyšplhal na 32 430. To je přibližně o 5 000 více, než minulý rok. Rekord v celkovém počtu degustací v jedné restauraci prolomil Midtown Grill z hotelu Marriott v Praze (2 304). Na druhém místě se umístila restaurace Augustine (1 547) a na místě třetím V Zátiší (1 478). Do první dvacítky nejnavštěvovanějších mimopražských restaurací patří dva brněnské podniky Forhaus wine & restaurant (682), V a l o r i a (582) a středočeské Chateau Mcely, Piano Nobile (680).
Do festivalu bylo zapojeno všech 14 krajů, 40 měst a celkem 93 restaurací. Nejprodávanější menu (Midtown Grill):
Koktejl z ráčků s krevetami a avokádem, toast z jemného chleba tramezzino s humřím máslem
Lanýžová kroketa z vepřových líček a zeleniny na hráškovém pyré
Grilovaný hovězí výběrový steak se smržovou omáčkou, s citronovým mille-feuille 
TOP 5
1 Marriott hotel, Midtown Grill 
2 Augustine Restaurant 
3 V Zátiší 
4 Valoria Castle & Garden Praha 
5 Spices Restaurant and Bar 
 
Novinka: Taste Waste

Kromě obvyklých specialit za snížené festivalové ceny letos připravilo 23 podniků i unikátní ochutnávku ve stylu „Taste-Waste“. Představily pokrmy, jejichž ingredience bývají často nevyužity a stávají se zbytečným odpadem.
Pro vice informací o „wasted“ receptech navštivte: http://www.grandrestaurantfestival.cz/recepty 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.