Share |

Vyšehrad vydává diář 2017 s myšlenkami Chalíla Džibrána

Diář na rok 2017 se jmenuje Hledání a na každý týden připravili jeho tvůrci citace spisovatele, filozofa a mystika Chalíla Džibrána. Doporučujeme ho zejména jako dárek pro mladé dospělé.
 
Diář přichází na trh u příležitosti letošního 85. výročí Džibránova úmrtí a je doplněn pastelově barevnými ilustracemi malířky Jiřiny Lockerové.
Většinu života strávil libanonský rodák CHALÍL DŽIBRÁN (1883–1931) ve Spojených státech a většina jeho děl vyšla v angličtině. Západ ho zná především jako autora Proroka, básnické prózy věnované vztahu člověka k člověku. Její první verzi napsal arabsky už v patnácti letech, knižně vyšla anglicky v roce 1923. Úvahy proroka Mustafy nad podstatnými tématy mezi zrozením a smrtí – včetně lásky, manželství či náboženství – způsobily světovou senzaci. Byly přeloženy do více než 40 jazyků a zařadily Džibrána mezi nejčtenější a nejprodávanější básníky 20. století. Ve Vyšehradu se Prorok dočkal už šesti vydání, v roce 2013 vyšel také jako audiokniha v podání Jana Potměšila a Josefa Somra. 
 
Chalíl Džibrán: HLEDÁNÍ  - Diář 2017 (anotace)
Přitažlivý a inspirativní dárek pro každého, kdo ocení moudrého průvodce nadcházejícím rokem
Diář na rok 2017 HLEDÁNÍ přináší na každý týden podnětné a motivující myšlenky jednoho z nejčtenějších spisovatelů 20. století, malíře, filozofa a mystika CHALÍLA DŽIBRÁNA. Jeho dílo dodnes okouzluje miliony čtenářů na celém světě svým poselstvím lásky a moudrosti. S filozofickou hloubkou a poetickým stylem Džibrán komentuje lidské radosti i bolesti, ukazuje skrytou jednotu protikladů života a přináší inspiraci a povzbuzení všem, kdo hledají cestu k sobě a k Životu. Vychází s barevnými ilustracemi malířky a knižní ilustrátorky JIŘINY LOCKEROVÉjejíž léčivé obrazy pomáhají hledat sílu, klid a vlastní duchovní cestu, tak jako Džibránova slova. V diáři nechybí plánovací kalendář, lunární kalendář, přehled státních svátků a jmenin, prostor pro poznámky aj.
Výběr a redakce textu Denisa Novotná
Ilustrace Jiřina Lockerová
Grafický návrh Ondřej Šmerda
Odpovědný redaktor Martin Žemla
Texty byly vybrány z děl Chalíla Džibrána, vydaných česky nakladatelstvím Vyšehrad: Prorok, Zahrada prorokovaPísek a pěnaZlomená křídlaSlzy a úsměv,PoutníkBohové země, sbírka citátů Slova jako ranní červánky.
Počet stran 272, MOC 299 Kč
Vydání první  
Vydalo nakladatelství Vyšehrad roku 2016
 
www.ivysehrad.cz/kniha/hledani/

 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.