Share |

Aktualizováno: Vyhrajte lístky na film Proti přírodě!

Proti přírodě. Nejnovější hit severské kinematografie. Příběh muže, který svou životní krizi řeší útěkem do hor, aby zde znovu nalezl svou identitu a radost ze života. Jeho režisér, scénárista a představitel hlavní role v jedné osobě, Ole Giæver, je dnes v Praze na zahájení festivalu Severská filmová zima a film proti přírodě se ve čtvrtek ocitne v kinech v celé republice.
Máme pro vás proto soutěž, abychom to oslavili.
UPDATE: Film jsme viděli v rámci zahajovacího večera Severské filmové zimy a můžeme ho jen doporučit. Pokud vám někdy táhnou hlavou věci, za které se stydíte, nebo máte chu't se vším praštit a začít znova v chaloupce někde hodně daleko, asi vás osloví. S pozoruhodnou lehkostí, jednoduchostí a zdánlivou prostotou mapuje proud myšlenek, které může mít a zahánět kdokoli z nás. A místy je to skvěle vtipné!
 
Co můžete získat?
2 vstupenky na Proti přírodě do Aera v Praze – 21. 2. 20:30
2 vstupenky  na Proti přírodě do Scaly (Brno) – 23. 2. 18:00
2 vstupenky  na Proti přírodě do Bia Central (HK) – 19. 2. 20:30
 
Jak vyhrát:
Pošlete nám jméno hlavního hrdiny filmu (nápověda je třeba v traileru). Odpovídejte na mailovou adresu souteze@protisedi.cz.
Uvedte do předmětu mailu, do kterého města chcete v případě výhry lístky, tedy mail bude mít předmět SOUTEZ PROTI PRIRODE PRAHA nebo SOUTEZ PROTI PRIRODE BRNO nebo SOUTEZ PROTI PRIRODE Hradec. První správná odpověď vždy znamená výhru 2 vstupenek na projekci tohoto filmu do  daného města.
Konec soutěže je 20.2. 2015 v 16 hodin.
 
O filmu:
 
 
 
Nekompromisně upřímný film Proti přírodě přijede uvést jeho režisér Ole Giæver
Do českých kin míří mimořádně otevřená a zároveň hořce humorná sonda do hlavy muže v krizi středního věku. Film Proti přírodě sleduje třicátníka Martina, mladého otce a manžela, který vyráží sám na víkendový výšlap do hor. Diváci slyší Martinovy necenzurované myšlenky: nekompromisně upřímné postřehy o spořádaném maloměstském životě, o něm samotném i o lidech v jeho okolí. Norský snímek zahájí v Praze festival Severská filmová zima jen několik dní po uvedení v sekci Panorama filmového festivalu Berlinale. Slavnostní premiéra a zahájení Severské filmové zimy proběhne 16. února za osobní účasti Oleho Giævera, režiséra, scénáristy i představitele hlavní role v jedné osobě. Ve čtvrtek 19. února film následně pod hlavičkou Aerofilms vstoupí do české kinodistribuce.
 
Co si většinou říkáme jen sami pro sebe, anebo raději vůbec
Snímek, jenž zachycuje s mimořádnou upřímností lidské obavy a touhy, sahající od prostých dětinskostí až k hlubším životním dilematům, zaujal českého distributora při mezinárodní premiéře na festivalu v Torontu. Ředitel Aerofilms na snímku podle vlastních slov oceňuje především přímočarost a vtip: „Jedná se o velmi upřímný film, který říká nahlas to, co si většinou říkáme jen sami pro sebe, anebo raději vůbec. A nešetří přitom suchým humorem,“ říká šéf Aerofilms Ivo Andrle. Hlavní hrdina, který se touží vymanit ze zajetých kolejí svého života, zápasí ve filmu s drsnou norskou krajinou, která je působivou kulisou příběhu. Těžší souboj se však odehrává v jeho nitru. Vnitřní konflikt divákovi zprostředkovává silný a originální mluvený komentář, který obnažuje Martinovy intimní a někdy i kruté myšlenky. „Chtěl jsem natočit film, v němž se střídá pohled do nitra člověka, otevírající přístup k jeho nejniternějším myšlenkám, snům a představám, s jeho vnějším pozorováním – ovšem aniž by onen člověk věděl, že je pozorován,“ komentuje svůj filmový záměr režisér Ole Giæver, který tak chtěl proniknout „blíže k jádru člověka, k samotné podstatě toho, co je důvěrně známé a společné všem lidským bytostem.“
Ole Giæver (nar. 1977) studoval nejdříve na Nordlandské umělecké a filmové škole a poté na Umělecké akademii Konstfack ve Stockholmu, kterou absolvoval v roce 2005. Mezi lety 2002 a 2007 natočil s režisérskou kolegyní Marte Voldovou 260 krátkých filmů v rámci projektu nazvaného Play. V roce 2007 napsal a zrežíroval cenami ověnčený krátký film TOMMY. TOMMY byl nominován mimo jiné na cenu za nejlepší krátký film v rámci Evropských filmových cen. V roce 2008 Ole natočil 45minutový film SOMMERHUSET (Chata), který byl nominován na norskou Národní filmovou cenu za nejlepší scénář. V roce 2011 vznikl jeho celovečerní debut HORA (Fjellet). Druhý film PROTI PŘÍRODĚ (Mot naturen) měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 2014, představí se také v rámci sekce Panorama festivalu Berlinale 2015.
Film Proti přírodě je cestou do drsné norské krajiny a do hlavy třicátníka Martina, mladého otce a manžela. Martin vyráží sám na víkendový výšlap do hor a my slyšíme jeho necenzurované myšlenky: nekompromisně upřímné postřehy o jeho spořádaném maloměstském životě, o něm samotném i o lidech v jeho okolí. Jeho názory a fantazie sahají od prostých dětinskostí až k hlubším dilematům lidského života. Proti přírodě je přímočarý a humorný portrét muže, který se touží vymanit ze zajetých kolejí.
komedie / drama, Norsko, 2014, 80 min
■ režie Ole Giæver
■ scénář Ole Giæver
■ kamera: Øystein Mamen
■ hudba: Ola Fløttum
■ hrají Ole Giæver, Marte Magnusdotter Solem, Sivert Giæver Solem, Trond Peter Stamsø Munch, Rebekka NystabakkRichard Ayoade
 
■ stránka filmu http://www.aerofilms.cz/protiprirode
 
 www.aerofilms.cz
 
-
Zasláním e-mailu potvrzujete následující:
Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zařazením do databáze odběratelů zpravodeje webu www.protisedi.cz a  zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů fyzické osobě Jana Kománková jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Souhlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdykoli bezplatně na adrese správce odvolat.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.