Share |

Vyhrajte lístky na Chicka Coreu!

foto Brnokoncert

Jazzové legendy Chick Corea & Gary Burton zahrají poprvé společně v Praze. Koncert se koná 26.3.2011 od 20 hodin v Kongresovém centru. Máme pro vás 2x2 volné vstupenky.

Soutěžní otázka zní: kolik cen Grammy získal Chick Corea? Odpovědi zasílejte na adresu protisedi@protisedi.cz s předmětem SOUTEZ COREA, vyhrávají první tři správné odpovědi.

Zasláním e-mailu potvrzujete následující:

Uděluji v souladu se zákonem č. 101/2000 SB., o ochraně osobních údajů (dále jen "Zákon o ochraně osobních údajů") souhlas se zpracováním mou osobou zde poskytnutých osobních údajů fyzické osobě Jana Kománková jakožto správci, za účelem zařazení do databáze správce a dalšího zpracování dat ukládáním na nosiče informací a vyhodnocováním souboru údajů na dobu 10 let od udělení souhlasu. Beru na vědomí, že mám právo přístupu k osobním údajům a další práva v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů. Sohlas se zpracováním osobních údajů uděluji dobrovolně a mohu jej kdkyoli bezplatně na adrese správce odvolat.

Tisková zpráva:

Chick Corea & Gary Burton v Praze

26.3.2011 od 20 hodin - Kongresové centrum, Praha 4

Info: www.brnokoncert.cz a tel. 541 240 623

Do Prahy přijíždějí legendy moderního jazzu, pianista Chick Corea a vibrafonista Gary Burton!

V sobotu 26. března 2011 zaplesá srdce všech milovníků jazzu – v Kongresovém centru v Praze se totiž na společném koncertě představí legendární pianista Chick Corea a vibrafonista Gary Burton. Nejvýznamnější světový jazzový pianista Chick Corea (USA) koncem roku 2010 triumfoval v anketě časopisu Downbeat, a to hned ve čtyřech kategoriích:  Hall Of Fame, Jazz Artist, Electric Keyboard a Album. Je zakladatelem vlivných jazzových formací Return to Forever a Elektric Band. Několikanásobný držitel hudební ceny Grammy se již přes 40 let pohybuje na poli mnoha hudebních stylů – od avantgardy po jazz, přes nejrůznější fúze až ke klasické hudbě. Nejvíce se proslavil v 70. letech, kdy byl jedním z předních jazzrockových pianistů. Společně s Milesem Davisem hraje na legendární jazzrockové desce Bitches Brew. Na svém kontě má přes stovku alb a koncerty nebo nahrávky s řadou dalších ikon jazzu, jmenujme např. Herbie Hancocka, Al Di Meolu, Joe Hendersona či Bobby McFerrina. 

Na pražském koncertě vystoupí s Garym Burtonem, americkým vibrafonistou, který je ve hře na tento nástroj snad největší osobností jazzové a jazzrockové oblasti. Gary Burton se na hudební scéně objevuje počátkem 60. let, v roce 1967 sestavuje Gary Burton Quartet, který se stává jednou z prvních jazzrockových skupin vůbec, a to i zásluhou spoluhráčů, především z řad kytaristů (např. Larry Coryell, Sam Brown, Pat Metheny). I on během své kariéry spolupracoval s celou řadou významných jazzových muzikantů, jako např. Gato Barbieri, Keith Jarrett, Steve Lacy, Makoto Ozone, B.B.King, Tommy Smith a mnoho dalších. V roce 2010 se Gary Burton umístil první v žebříčku kritiků v časopise Downbeat (kategorie Vibes). 

Zde se sluší zmínit také skutečnost, že spolu s Chickem Coreou získali několikrát cenu Grammy, a to za alba „Duet“, „In Concert, Zürich, October 28, 1979“ a „Like Minds“ a také za sólo „Rhumbata“ z desky Native Sense. 

Chick Corea do Česka zavítal již v 90. letech se slavným Elektric Bandem, poté zde vystupoval v roce 2007 s banjistou Bélou Fleckem. Gary Burton se českému publiku představil v roce 2005 s japonským pianistou Makoto Ozonem a v roce 2007 s akordeonistou Richardem Gallianem z Francie. Ve společném vystoupení u nás tedy pánové Corea a Burton, kteří jsou považováni za génie moderního jazzu, budou koncertovat poprvé.

Naživo představí novou verzi jejich společného alba Crystal Silence. Dvojalbum The New Crystal Silence, které na toto slavné album z roku 1972 navazuje, bylo nahráno živě v roce 2007, první disk vznikl v Austrálii a podílela se na něm také Sydneyská filharmonie, druhý disk byl nahrán v Norsku a na Kanárských ostrovech. V roce 2009 za tento počin získali cenu Grammy v kategorii Nejlepší jazzové instrumentální album.  

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.