Share |

Vyhlášení vítězů Czech Grand Design 2011 bude už v sobotu

foto: pořadatel

Dne 10. března 2012 budou slavnostně vyhlášeny vítězové Cen Czech Grand Design za rok 2011. Česká televize odvysílá záznam večera 17. března od 21 hod. na ČT 2.

Šestý ročník prestižního ocenění pro nejlepší designéry, grafické designéry a módní designéry se letos rozrostl i o ocenění pro designéra šperku roku. Autorský šperk v České republice dosahuje tak význačných kvalit, že se Akademie designu České republiky rozhodla pro osamostatnění této kategorie.

Tradičně bude udělena i cena pro výrobce roku, obchod roku, objev roku a do Síně slávy Czech Grand Design bude uvedena vynikající osobnosti za celoživotní činnost.

Vrcholným oceněním bude Grand designér roku - cena České spořitelny, kterou získá designér s nejvyšším počtem hlasů napříč kategoriemi.

Ceremoniálem 10. března provedou noví moderátoři – mladí čeští herci Tereza Voříšková a Kryštof Hádek. Novinkou je také větší důraz na filmové vizitky nominovaných, jejichž režii měl na starosti opět filmový režisér Tomáš Luňák. Režisérem večera je divadelní režisér Thomas Zielinski. Scénografie večera byla tentokrát svěřena divadelnímu a televiznímu scénografovi Andreji Ďuríkovi.

Režisér Thomas Zielinski ke koncepci večera říká:
„Lákalo mě udělat na scéně Stavovského divadla televizní studio s dvojicí moderátorů. Tomuto nápadu jsme podřídili celý koncept i scénografii. Tím, že kamery snímají televizní studio, byť samozřejmě vysoké estetické kvality, chceme dosáhnout plnosti obrazu, která nebývá při snímání cen běžná, a tím vlastně vycházíme televizi maximálně vstříc. Jsem rád, že Tereza Voříšková i Kryštof Hádek přijali účast na letošních Czech Grand Design, a společně připravujeme překvapení, které je ukáže v nové roli.“
 
www.czechgranddesign.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.