Share |

VR/Nobody vypustili debutové album Yet z Žižkovského vysílače

foto: Jiří “J5” Vyhnal

Z prstu nad Prahou se v neděli večer na zem sneslo nové album progresivního dua VR/NOBODY. Debut YET obsahuje 14 skladeb a je vůbec první deskou žánru downtempo R&B na české a slovenské elektronické scéně.
 
Zpěvák Václav Rouček a Jakub Strach, aka DJ NobodyListen album představili zhruba hodinovým živým setem ve výšce 93 metrů na pražské žižkovské věži. Jejich dlouho očekávaný debut si domu odnesly víc než tři stovky fanoušků, kteří kapacitu observatoře beze zbytku vyčerpali.
 
Jednadvacetiletý producent a DJ NobodyListen funguje na české elektronické scéně sám i po boku výrazných jmen už několik let. S Václavem Roučkem, kterého poznal přes Twitter, si od sólové tvorby odskočil do downtempa a alternativního indie. Po roce a půl společné aktivní produkce vydali v neděli 17. května čtrnácti trackové album YET.
 
Album vznikalo čtyři měsíce ve studiu StarWorks. Díky podpoře značky Red Bull se dodělávalo ve studiu Fluid v Londýně, kde nahrával například také Flying Lotus nebo The 1975. „Londýn nás nesmírně inspiroval a bavil už jen proto, že masteringu se ujal jeden z nejpovolanějších profesionálů - Tony Dixon,“ říká Jakub Strach. O finální mix alba se postaral proslulý český zvukový mág Tomáš Sochůrek.
 
Atmosféra nedělní release párty se nesla v duchu temného elektrosoundu. Každá skladba z alba YET má svůj vlastní vizuál, songy Fuck Everybody Else, Goodbye a Dance The Sadness Out se navíc dočkaly i vlastních videoklipů. Všechny se za podpory značky Jägermeister natáčely v Berlíně. “Natáčení bylo hodně náročné, natáčelo se 5 dní a nocí, ale celý tým makal na sto procent a výsledek dopadl skvěle,“ hodnotí klip Jakub s Václavem.
 
V nejbližších dnech chystáme s VR/NOBODY vydání speciální prodloužené verze těchto klipů. Všechna tři videa v ní budou spojena a budou mít dohromady přes 10 minut. Podobný koncept zatím v Česku nikdy nikdo nezkusil,“ říká ke klipům Jakub Strach a potvrzuje, že VR/NOBODY vydáním alba nekončí.
 
Album je k dostání elektronicky na VRNOBODY.com, nebo na CD v obchodech s hudbou a vybraných obchodech s módou.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.