Share |

Vozíčkáři mají kontroverzní logo a chystají party

Kapela The Tap Tap se nebojí působit poněkud drze. U příležitosti chystaného koncertu a dalších aktivit si nechala udělat poměrně kontroverzní logo: Lev evokující českou hrdinnost sedí na invalidním vozíku a vůbec se netváří jako oběť. Kromě této podoby kapela používá i verzi doplněnou o claim "sedíme si za svým!". Problém zatím je, že média se zdráhají nové, ač oficiální logo zveřejňovat. Proč? Nám se líbí, že se invalidi nebojí být nekonvenční. To, že nechodíte, ale jezdíte, přece neznamená, že je potřeba být tichounký a čekat, že vás bude ostatním líto. Novou podobu loga rádi posíláme do světa a předáváme tiskovou zprávu k chystanému koncertu:
 
 THE TAP TAP SI SEDÍ ZA SVÝM!
JEDENÁCTÁ PÁRTY NA KOLEČKÁCH
27. 3. * divadlo Archa, Praha * 20:00
 
Kapela The Tap Tap pokračuje ve spanilé jízdě a pořádá již jedenáctý ročník Párty Na Kolečkách. Na tradičním benefičním koncertu kapela představí písničky z nově chystané desky Moje Volba. V premiéře zde zazní skladba ušitá na míru fanouškům české fotbalové reprezentace - HRRR NA NĚ! Celá akce se totiž ponese duchu fotbalové jedenáctky. S kapelou vystoupí Marian Bango, Miloš Vacík, Makabara Trio, Lidová muzika Notičky, DJ Baltazar a ze Španělska do Archy přijede MILLION DOLLAR MERCEDE$ BAND.
 
Na XI. ročníku Párty Na Kolečkách, která bude plná nejen hudebních novinek, vystoupí kapela The Tap Tap. Ta na sklonku loňského roku zachránila svět písní „Konec světa – zrušeno“ na Koncertu proti konci světa. Kapela ani teď nelení a ještě před tím, než v dubnu začne nahrávat novou desku s názvem Moje Volba, to v Arše ve středu od 20:00 pořádně rozehraje a hru vykopne představením svého zbrusu nového a pěkně ostrého loga.
 
Celý večer se odehraje ve fotbalovém stylu a ponese se v duchu fair-play, odvahy a hrdosti. Vedle svých největších hitů jako „Řiditel autobsu“ a „Kdybych já byl xindl“ představí také pokřiky speciálně připravované pro českou fotbalovou a sportovní reprezentaci a skladbu pro sportovní fandy HRRR NA NĚ! Jak dodává šéf a kapelník The Tap Tap Šimon Ornest: „Chceme nejen podpořit naše sportovce, ale také ukázat, že v Čechách je velké množství fanoušků se zdravotním postižením, kteří sice sami sportovat nemohou, ale sportovní dění velmi aktivně sledují a podporují jako diváci a zarytí fandové.“ Diváci, kteří přijdou ve fanouškovském či fotbalovém převleku, dostanou malý dárek. The Tap Tap návštěvníkům koncertu exkluzivně nabídne ke stažení písničku z právě připravované desky.
 
Na koncertě zazní také Vltava, kterou The Tap Tap nacvičuje na své vystoupení v rámci Pražského jara, a to v originální verzi, kterou čistě pro bicí nástroje upravil lektor projektu STUDEO Tomáš Reindl. Kapelu v divadle Archa podpoří skvělý slepý slovenský zpěvák Marian Bango, Lidová muzika Notičky a zrakově postižené dívčí seskupení Makabara Trio, které zahájí koncert Svatovítským chorálem. Dále pak Miloš Vacík, DJ Baltazar a jako zahraniční host přijede španělská kapela MILLION DOLLAR MERCEDE$ BAND.
 
Kapela The Tap Tap se také rozhodla ukázat, že odvaha, snaha, hrdost a fair play mají stále velkou cenu, a pěti významných českým a zahraničním osobnostem udělí ŘÁD BOŽÍHO MLÝNA. Ten letos dostane Karel Schwarzenberg za fair play při prezidentské volební kampani, fotograf Robert Vano za svobodný projev v umělecké tvorbě, spisovatelka a překladatelka Natalie Gorbaněvská za příkladnou statečnost, Madeleine Albrightová za přínos demokracii a Bessel Kok za podporu Koncertu proti konci světa.

Vstupné na koncert: 200 KČ, student/senior 170 KČ, děti do 12 let zdarma
Předprodej vstupenek v pokladně divadla Archa a v sítích Ticketpro a Ticketportal.
 
Místo konání:
Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha 1
www.divadloarcha.cz
 
 
 
 
Kapela THE TAP TAP
 
The Tap Tap je kapela složená z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu. Kapelu v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupuje na českých festivalech (Rock for People, Mezi ploty, Trutnov Open Air Music Festival) a v zahraničí (v roce 2012 například na LOH v Londýně, dále také v Moskvě a v předchozích letech v Madridu, Varšavě, Bruselu). Mezi poslední velké úspěchy kapely patří například uspořádání nevídané charitativní akce (paralelně konaných koncertů v Praze, Brně a Ostravě) - Koncertu proti konci světa. Klip k písni „Konec světa – zrušeno“ získal ocenění Zlatá pecka 2012.
 
V současné době se The Tap Tap připravuje na vystoupení v rámci Pražského jara, oslav 100. vyročí založení Jedličkova ústavu, chystá mezinárodní akci Koncert za zdravý rozum a další zahraniční cesty. V prosinci se pak uskuteční další velký koncert -Mikulášská ve Státní opeře.
 
Mimo to The Tap Tap pokračuje v rozvoji multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra – STUDEO.
 
www.thetaptap.cz
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.