Share |

Vlk se vrací do české přírody a sysel žije na golfovém hřišti

foto: (zdroj) Trojská Botanická Zahrada

Největší zázraky přírody se odehrávají přímo za vašimi dveřmi. To dokážou fotografie na výstavě Příběhy české přírody, kterou od 21. března do 30. dubna nabídne trojská botanická zahrada v Praze. Patronem výstavy je Ondřej Prosický, držitel ceny Czech Press Photo, jehož fotografie budou také k vidění.
 
„Česká příroda je plná zajímavostí. Třeba listonoh, živoucí fosilie, miluje život v bývalých vojenských prostorech. Sysel má zase v oblibě golfová hřiště a vlk se k nám zase vrátil. Výstava prostřednictvím osmi populárně naučných příběhů představí překvapivá odhalení změn, které v české přírodě v běhu času, a často zásluhou člověka, nastaly,“ představuje výstavu Simona Poláková, manažerka projektu Příběhy české přírody z odborné organizace Beleco.
 
Otevřete oči a pozorujte bohatství přírody
Česká krajina je plná zajímavých příběhů. Narazíte v ní na dramata, komedie i detektivky. „Jako fotograf divoké přírody jsem navštívil mnoho unikátních biotopů v odlehlých koutech světa, nejvíce si ale vážím příležitostí, které mám na dosah v české přírodě," říká špičkový fotograf a patron výstavy Ondřej Prosický.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.