Share |

Vizážistka a stylistka Michaela: Nenavleču nikoho za každou cenu do posledních trendů

 

Michaela Stabrynová se zabývá líčením a módou - u nás jste mohli vidět několik jejích článků. Chtěli jsme vědět, jak se člověk stane profesionálem v téhle oblasti a kolik vlastně člověka stojí, když si chce nechat poradit se svým vzhledem.

Jak jste se dostala ke své profesi?

Ke své stávající profesi jsem se dostala dost oklikou. Módu jsem sice měla ráda téměř odmalička, ale vždycky jsem ji brala jako příjemný koníček. Vystudovala jsem něco úplně jiného a poměrně dlouho pracovala v oblasti personalistiky. Asi dva roky jsem spíše ze zvědavosti pokukovala po kurzu módního stylingu pořádaného agenturou Backstage, ale pořád nějak nebyl čas. Až mě pak jednoho dne nazlobili v práci, kurz jsem absolvovala a potvrdila si, že nějaké ty vlohy pro módu tam jsou :-) No a pak mi můj přítel, který tehdy začínal intenzivněji fotit, říká: „Je sice hezké, že mi budeš oblékat lidi, které fotím, ale kdo myslíš, že mi je bude líčit?“ A tak jsem absolvovala ještě několik kurzů líčení. A všechno dohromady mě začalo bavit natolik, že jsem se rozhodla opustit svou dosavadní práci a začít se plně věnovat líčení a stylingu. Navíc jsem vždycky chtěla mít vlastní obchod s vintage oblečením, takže jsem se rozhodla provozovat ještě vintage e-shop.

 

Nabízíte styling a make-up. Jak probíhá vaše práce a co můžou zájemci o vaše služby čekat?

 

V oblasti stylingu a make-upu nabízím v podstatě cokoli, co si klienti vymyslí. Na svých stránkách mám sice výčet služeb, které mohou zájemci využít, ale poskytuji i služby na míru přesně podle konkrétních požadavků klientek.  Vlastně i  klientů - mužští zájemci o módu a styling jsou vítáni. 

Působím v Praze, ale jezdím i na Ostravsko, odkud pocházím, a na základě individuální domluvy a za příplatek přijedu i jinam. Schůzky probíhají obvykle přímo u klientů nebo v obchodních centrech, kam se po ujasnění požadavků vydáme na nákupy. Každého si nejdřív vyzpovídám, protože vždy chci klienta nejprve poznat a zjistit jeho styl líčení či oblékání, jeho styl života, oblíbené a neoblíbené barvy atd. a také to, co vlastně požaduje, abych mu mohla poradit co nejlépe.

Zájemci o služby mohou každopádně očekávat individuální a přátelský přístup a také respektování jejich požadavků a životního stylu. Nenavleču nikoho za každou cenu do posledních módních trendů jenom proto, že jsou to trendy. Ctím také heslo, že v jednoduchosti je krása, proto nejsem zrovna příznivcem přeplácaných a překombinovaných kreací ani zbytečně složitého a příliš barevného líčení. Ale zase na druhou stranu, pro mě je krása hra, což se snažím předat i svým klientům.

 

Kde jste se učila řemeslu?

Jak už je uvedeno výše, kurz módního stylingu jsem absolvovala v agentuře Backstage, kde přednášeli moc zajímaví lektoři, např. bývalá ředitelka módy v časopise Elle Alenka Šafratová, módní návrhář Jakub Polanka nebo fotograf Benedikt Renč. Líčit jsem se pak učila ve škole Surface professional make up school, kde mám zatím za sebou čtyři kurzy a na podzim se chystám na další - člověk se musí neustále vzdělávat.

 

Váš web má i sekci e-shop - jak do něj sháníte zboží a co v něm je a bude?

E-shop je zaměřený na vintage oblečení známých světových značek, které nejsou v České republice k dostání nebo jsou cenově těžko dostupné. Objeví se zde značky jako Hugo Boss, Ralph Lauren, JOOP!, Stella McCartney, Calvin Klein Jeans, Jean Paul Gaultier, Paul Smith, Yves Saint Laurent, ale i levnější oblečení např. od značek Morgan, KOOKAÏ, Naf Naf nebo GAP, vše za zlomek původní ceny.  V mém obchodě si tak může dopřát kvalitní a originální doplněk svého šatníku doslova každý. Bude k dostání oblečení pro muže i ženy.  Všechny kousky vybírám u několika svých dodavatelů sama ručně a velmi pečlivě - co bych nikdy nikomu neoblékla, to se do e-shopu nedostane. Snažím se vybírat pouze kvalitní nepoškozené oblečení, pokud mě však nějaký kousek zaujme a má drobné vady, zařadím do své nabídky i ten. V popisu produktu je ovšem zákazník na tyto vady vždy upozorněn.

E-shop je zatím v přípravě, ale v průběhu července se chystá velké spuštění. Zájemcům doporučuji sledovat mé webové stránky www.stabrynova.cz nebo profil na Facebooku MICHAELA STABRYNOVÁ Styling, make-up, vintage e-shop, kde budou včas zveřejněny všechny novinky.

 

Kolik peněz potřebuje člověk, který si od vás chce nechat například poradit s líčením?

To záleží na tom, co konkrétní klient chce. Líčení nabízím již od 300 Kč. U mě ale nikdy nejde jen o samotné nalíčení - vždy se snažím i poradit, co danému člověku bude slušet a čemu by se měl třeba vyhnout. Pokud by se chtěl někdo naučit nalíčit sám a rovnou si to za mé asistence na sobě vyzkoušet, je cena i čas, který spolu strávíme, samozřejmě vyšší. Konkrétně takové make-up poradenství u mě stojí 1 500 Kč a trvá minimálně 2,5 hodiny. Ale pokud do toho půjdete s jednou či více kamarádkami, cena za osobu se úměrně sníží.

 

Proč je důležité dbát o svůj vzhled a styl?

Neznám ženu, která by se necítila líp, když vypadá dobře a upraveně. Má to určitě vliv na její sebevědomí a vystupování, ale i na to, jak ji vnímá okolí, např. v práci. Namísto slepého následování posledních módních trendů by si měl každý nalézt vlastní styl, který bude nejen slušet, ale ve kterém se bude cítit dobře. Pokud tápe, právě stylista a vizážista může být ten, který jej navede tím správným směrem. A v neposlední řadě se na upravenou ženu lépe kouká na ulici, a to i nám ženám : - )

Velmi oceňuji, že i muži si většinou již uvědomují, že i jejich vzhled a styl je důležitý, a začínají o sebe v čím dál větší míře dbát a hezky se oblékat. Ponožky v sandálech sice z českých ulic nezmizí asi nikdy, ale lepší se to. Naštěstí. A dámy, co si budeme povídat - takový pěkně upravený a přiměřeně voňavý muž je příjemnou podívanou...

 

Chystáte nějaké akce či novinky?

Pro prvních 100 fanoušků svých stránek na Facebooku chystám jako poděkování malé překvapení. Pravidelně bude také zvýhodněna nějaká služba, momentálně jsou to nákupy se stylistou, kam můžete vzít svou kamarádku nebo třeba i kamaráda a zaplatíte pouze jednu cenu. Trvale také byla snížena cena za denní líčení na 300 Kč.

Z novinek připravuji služby pro firmy ve formě konzultací dress code, školení stylu oblékání pro zaměstnance nebo líčení zaměstnankyň v rámci různých firemních akcí. Od podzimu také chystám zatím zkušební provoz služby Výběr dárku na míru, která bude určena především mužům, kteří tápou při výběru vhodného dárku pro ženu, ale využít ji budou moci samozřejmě i ženy. Všechny důležité informace budou včas zveřejněny na mém webu www.stabrynova.cz a na facebookovém profilu MICHAELA STABRYNOVÁ Styling, make-up, vintage e-shop.

-

MICHAELA STABRYNOVÁ Styling, make-up, vintage e-shop

BUĎTE KRÁSNÁ. BUĎTE STYLOVÁ. KAŽDÝ DEN.

 

KONTAKTY:

+420 773 880 159

michaela@stabrynova.cz

www.stabrynova.cz

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.