Share |

Vixey. Liška, která možná zachrání další zvířata s krásným kožichem

Po internetu už dlouho lítá úžasné virální video s liškou.
Liška v domácnosti znamená spoustu srandy, ale i trochu pohromu pro křehlé předměty. Ostatně, koukněte se sami.
 
Nejedná se ale pouze o nějaké sranda video - nemohli jsme si nevšimnout, že liška má český web, takže jsme na něj vyrazili a zjistili, jak se věci mají.
Vixey je zvíře, které mělo být původně použito na kožešinu, a majitelé s celým tímto průmyslem bouřlivě nesouhlasí. "Cílem její záchrany bylo a vlastně pořád je hlavně upozornit na vážnou problematiku, kterou módní a s ním spojený kožešinový průmysl představují. Každý rok je jen v České republice kvůli kožešině zabito 50 000 zvířat. Zvířat, jako je naše drahá Vixey," uvádí web Vixey.cz. "Protože člověk, který si dokáže uvědomit strašné utrpení zvířat na kožešinových farmách, si zcela určitě již nikdy žádný výrobek z pravých kožešin nekoupí, tedy rozhodně ne s čistým svědomím."
Na webu najdete příběh Vixey, fotky, videa, diskusní fórum a odkazy na stránky zabývající se ochranou zvířat. Zajímalo nás, jaká je situace právě nyní a zda si Vixeyina rodina myslí, že akce se setkává s dobrým ohlasem, tak jsme je kontaktovali. 
 
"Vixey se vede skvěle. Nedávno oslavila sedmé narozeniny. Pořád je ale čiperná jako za mlada," ujistil nás Najlvin, který krásnou lišku má doma.

"Jestli nějak její web ovlivnil utrpení jiných zvířat, nevím. Ale rozhodně pomohl dostat do povědomí lidí víc o této problematice, což bylo ostatně i cílem.
Chtěl jsem lidem dát možnost vidět, alespoň prostřednictvím internetu, jaké lišky doopravdy jsou. Podpořit kampaně za zrušení kožešinových farem a ukázat na konkrétním osudu jednoho zvířete, že i lišky jsou velmi chytrá a vnímavá zvířata. Zkrátka, aby si lidé pod každým tím trpícím zvířetem, ať už jsou to lišky, norci, ale i slepice, králíci a podobně, představili tu zábavnou, hravou a energie plnou Vixey. Všechna ta zvířata, které teď trpí ve velkochovech, by mohla být taky taková. Jenže nemohou, pro většinu lidí jsou jejich životy lhostejné a zcela anonymní. A to je špatně. Vixey je takovým vyslancem těchto zvířat. Přál bych si, aby její osud oslovil co nejvíc lidí, aby jim otevřel oči a pomohl jim uvědomit si, že všechna zvířata bez ohledu na jejich původ a určení mají stejné právo na šťastný život. A minimálně v případě kožešinových farem se to zdá být na dobré cestě, jelikož se zvažuje jejich úplný zákaz..."
To je pro lidi, kterým leží blaho zvířat na srdci, ostatně výborná zpráva. 
Sledujte vixey.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.