Share |

Soldiers: Triky v závratné výšce i pořádný mejdan

 
Devatenáctiletý Švýcar Colin Wili přijel do Deštného ve vynikající formě a hladce postoupil kvalifikací a semifinálovými jízdami až do finálového klání.  O prize money v celkové výši 15.000 USD se s ním ve finále utkali Oscar Wester a Jasper Tjäder ze Švédska a Kanaďan Max Moffatt, který byl jediným zástupcem severoamerické freeski školy.
Finále se jelo za umělého osvětlení a jezdci museli sázet jak stylové, tak technické triky ve výšce až 15 metrů za rychlosti přesahující 70 km/h. Do detailů přichystaná trať umožňovala dlouhou dobu letu a dostatek času na perfektní provedení všech triků. Její dominantou byl odrazový kicker s hranou vysokou 8,5 metru a monstrózní dopad, který byl stejně jako celý areál designován do stylu bunkrů.
Nadupaná startovní listina zahrnovala taková jména jako Nick Goepper, John Brown, Taisei Yamamoto, Antoine Adelisse nebo Fabian Boesch. Bez nadsázky lze tedy říci, že se v Deštném sešla naprostá světová elita freeskiingu.
K celé akci neodmyslitelně patřil i mimosoutěžní program, který probíhal v zatepleném Jägermeister Music Parku, kde se pařilo až do časných ranních hodin. V pátek taneční parket nejvíce zaplnilo dívčí DJ duo ze skupiny Little Big, londýnský DJ Darq E Freaker a oblíbený český DJ NobodyListen. Králem sobotního večera se stala česká hiphopová legenda PSH, která předvedla neskutečnou show. O to, že nikdo jen tak nepřestal lovit taneční zážitky se pak postaralo například francouzské dýdžejské duo Loo & Placido nebo dvojice Artillery ve složení DJ Ondrash a DJ Fuuse.
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.