Share |

Vilhelmová četla knihu o groupie Karla Gotta. Teď to vychází na CD.

foto Supraphon

Knižní bestseller Martiny Formanové Skladatelka voňavého prádla načetla Tatiana Vilhelmová a tento týden vychází jako audiokniha u Supraphonu.
 
 
 
Mladá krásná dívka se seznámí s nejslavnějším českým zpěvákem, Karlem Gottem, při jednom z jeho koncertů v Brně. Odjede za ním do Prahy a prožije řadu let po jeho boku. Současně, kromě niterného poznání zákulisí českého showbyznysu a světa modelingu, studuje na FAMU scenáristiku. Martina, inteligentní a půvabná žena, citlivě reaguje na všechny vnější podněty tak zářivého a vzrušujícího světa, který se jí postupně hroutí před očima a z jejích představ o krásném životě s panem Božským zůstávají trosky. Aby se znovu postavila na vlastní nohy, odjede za sestrou do USA, kde se živí jako uklízečka a zároveň dopisuje svou diplomovou práci. Při jejím dokončování se setká s režisérem Milošem Formanem, dalším osudovým mužem svého života. Na opačném konci světa začíná žít druhou etapu výjimečného života, dovršeného šťastným narozením vytoužených dětí.
 
Svůj mimořádný osud vypráví Martina Formanová s nevšední upřímností a se sympatickým nadhledem a humorem, zároveň ohleduplně ke všem aktérům. Cítíme, že Martina Formanová nic nepřizpůsobuje vlastním spisovatelským ambicím, přičemž pravdivost její zpovědi je fascinující. 
 
Tatiana Vilhelmová má v mnohém s Martinou Formanovou společné. Obě dosáhly společenských vrcholů kombinací vlastního přičinění i šťastným řízením osudu. Zajímavě zastřený hlas Tatiany Vilhelmové a její silný prožitek vyprávěného příběhu vytvořily dokonalou harmonii mezi autorkou a interpretkou. 
 
Knihu Skladatelka voňavého prádla v roce 2002 vydalo nakladatelství Petrov a následně v roce 2009 (již ve třetím vydání) nakladatelství Eroika. Audiopodoba této úspěšné knihy vznikla letos v únoru v režii Františka Špergra v interpretaci Tatiany Vilhelmové. Nahrávka v kompletu 3 CD vychází 22. dubna 2011 na značce Supraphon.
 
 
 
MARTINA FORMANOVÁ – biografie
Narodila se 9. ledna 1966 v Brně. Odmaturovala na zdejším gymnáziu a ve studiích pokračovala na pražské FAMU, obor dramaturgie – scenáristika. Ještě před ukončením studia odešla do USA, kde v té době žila její starší sestra Simona. Vystřídala mnoho zaměstnání, pracovala i jako asistentka Miloše Formana při natáčení jeho filmu Lid versus Larry Flynt. Po promoci se vrátila do USA natrvalo. S Milošem Formanem má dva syny, dvojčata Andyho a Jima.
Bibliografie:
2002 - Skladatelka voňavého prádla, Petrov
2007 – Trojdílné plavky, Eroika
2009 -  Skladatelka voňavého prádla, Eroika
2009 - Ten sen, Eroika 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.