Share |

Venerologická poradna: Syfilis

foto jk

Další díl čtenářských otázek a odpovědí MUDr. Procházky.
 
Dobrý den,
v lonském roce asi v říjnu jsem se léčil s pohlavní chorobou syfilis a po půl roce po kontrolních odběrech mi doktor řekl,že výsledky jsou jakš takš.nechtěl jsem se na nic vyptávat  ale doma mi to vrtalo hlavou zda-li mohla být léčba neúspěšná?
po celou dobu do dnešního dne jsem žádný pohlavní styk ani orální s nikým neměl.
dekuji za odpověd d.s
 
 
Dobrý den, vážený pane,
syfilis je systémová choroba, která má odezvu v imunitním systému,. respektive imunitní systém reaguje na její vývoj či vyléčení tvorbou specifických i nespecifických protilátek.  I po úspěšné antibiotické léčbě  ještě určitý čas přetrvávají v krvi specifické i nespecifické protilátky, postuzpně však dochází k vymizení  těch nespecifických a zůstává detekovatelný pouze určitý druh speifických protilátek, který ukazuje na prodělané onemocnění. 
Je proto možné, že ve Vašem případě nedošlo ještě plnému vymizení těch specifických protilátek, které jsou detekovatelné před léčbou a které teprve postupně po léčbě  vymizí, což se ukáže při další kontrole. Pokud Vám nezakázal sex, tak si je pan doktor jistý, že jste dobře vyléčený. Jen se s ním domluvte na termínu příštího  kontrolního odběru krve. 
 S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.