Share |

Venerologická poradna

Přinášíme Vám další díl pravidelné venerologické poradny.

 

"Dobrý den, obracím se na vás, protože mám podezření,  že mám chlamydie. Momentálně jsem mimo svého gynekologa a v nejbližších 2 týdnech se tam zřejmě nedostanu, pokud to ovšem bude vážné,  zařídím to. Trpím silně zapáchajícím bílo-žlutým výtokem cca 14 dní. V pochve se mi objevila bulka velikosti větší fazole a v puse jaké-si výrůstky, (viz. Fotografie) Asi před měsícem jsem měla nechráněný pohlavní styk, i orálně.  Co myslíte,  že by to mohlo být?  Předem díky."

 

odpověď:

"Vážená  mladá paní,
Podle nálezu na poslaných fotografiích by se mohlo jednat o nález akuminátních kondylomat, tedy genitálních bradavic. Ale berte to prosím bez záruky, neboť co nevidíte na vlastní oči, tak nemůžete plně potvrdit... Zároveň však samotný  žlutobílývýtok může být projevem chlamýdiové urogenitální infekce nebo dokonce kapavky, tím spíše, když jste uváděla rizikový styk před msícem.
 Proto určitě, co nejdříve vyražte na nejbližší venerologickou ambulanci, kdeVám provedou vyšetření na tyto nemoci a odborně Vás prohlédnou a do té doby určitě zapomeňte na sex.
S pozdravem MUDr. Přemysl Procházka"
 
"Dobry den
Mel bych na vas prosbu jedna se o to ze zhruba pred 2 mesicema semi u konecniku obevily takove bradavicky tu prvni sem vymackl a vytekla jen krev ale po mesici je jich tam vic a nevim co stim . Hledal sem na internetu co by to bylo a docetl sem se o tzv. Kondylomata nebo HPV . 
Je mi 21 ale promiskuitni v zadnem pripade nejsem . Nesvedi to nepali to jen tam proste sou . Nevim co delat k  doktorce se mi nechce a jak ji znam napise mi antibiotika a tim to konci . Dokazal by jste mi poradit  co delat ? Klidne bych podstoupil vyriznuti nebo v celkove narkoze zakrok. Predem dekuji za odpoved Jakub"
 
odpověď:
"Vážený mladý pane,
podle Vašeho popisu se nejspíše jedná o nález HPV infekce -akuminátních kondylomat,které se velice rychle rozšiřují a zvětšují zejména v místech vlhké zapářky - tedy často i v oblasti konečníku. bylo by velice vhodné, aby jste se dostavil na specializovanou venerologickou ambulanci. Zde Vás prohlédnou, doplní další vyšetření na sexuálně přenosné nemoci, eventuálně provedou odběr vzorku bradaviček na typ infekce a zejména se s Vámi domluví na správném postupu ohledně odstranění kondylomat. Podle rozsahu a velikosti jsou různé možnosti odstranění (chirugický, kryací - odstranění tekutým dusíkem nebo konzervativně preparáty na odstranění těchto útvarů). V každém případě neodkládejte návštěvu u specialisty, neboť bradavice celkem rychle rostou a s přibývajícím počtem bude jejich odstranění složitejší."

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.