Share |

Veletrhy STYL a KABO představí tisíce módních novinek

21.-23.2.
foto: PR

45. veletrhy módy STYL a KABO se poprvé konají od soboty do pondělka. Od 21. do 23. února na brněnském výstavišti představí vystavovatelé ze sedmnácti zemí nové kolekce rekordního počtu 767 oděvních, textilních, obuvních a kožedělných značek. Mezi tisíci novinek budou také očekávané prodejní hity pro podzim a zimu 2015/2016. Podle očekávání si je prohlédne více než pět tisíc odborných návštěvníků, tj. především obchodníků a nákupčích.
 
Veletrh STYL tradičně obsazuje největší a nejmodernější pavilon P, kde 152 vystavovatelů z 11 zemí nabídne 456 kolekcí jak dámské, pánské a dětské konfekce, tak prádlo, doplňky nebo bižuterii. Česká republika je navíc zastoupena 55 českými výrobci. Premiéru v České republice bude mít například společnost SB Group s originálními čepicemi belgické značky Herman, polská značka MZGZ s nabídkou dámské i pánské volnočasové módy nebo německá značka dámské módy Kenny S. Novinkou je také slovenská kožená konfekce firmy MAX a chorvatská elegantní dámská móda značek LADY M, MARIA a M WOMAN. Originální českou módu, která reaguje na poptávku po elegantním dámském oblečení větších velikostí, reprezentuje značka KA & BO, poprvé vystavuje výrobce pánských košil JASPIS FASHION i dodavatel luxusních džín ZM Jeans. A vyznavače kvalitní pánské společenské módy určitě potěší prezentace značky Bernhardt - vyrobeno na míru, která v sobě spojuje německou preciznost a českou krejčovskou zručnost.
 
Na veletrhu STYL samozřejmě nebudou chybět tradiční a významní vystavovatelé jako Anita Moravia, Beck International, Dopppler CZ, E sale, Favab, Garlen, H&D, Jihočeská textilní, Lamido, Linia, Lisca, Livua, Modela, Moděva, Pleas, Pletex, Tonak, Veltex, Vestis, V. Style nebo Werso. Ze zahraničí to jsou například německé firmy Casamoda Heinrich Katt a Christa Probst, comeback na STYL představují také značky Draps (české oblečení pro sport a volný čas), Striessnig (rakouské módní doplňky) nebo One-o-One (německá móda nadměrných velikostí). Pozornost návštěvníků si určitě zaslouží pánské, dámské a dětské oděvy značek blue seven by Obermeyer a NICKEL sportswear nebo francouzská móda značek Pause Café a DDP Paris. Výrobce dámské konfekce JOPESS fashion tentokrát na svém stánku nabídne také barevné džíny Rocks jeans. Na stánku firmy PM Styl bude k vidění dámská konfekce z Portugalska Givec a značky jako Alexandro Naldi, Paul Brial a další. A neméně zajímavá bude nabídka doplňků sahající od kapesníků českého výrobce ETEX Hořice přes originální hedvábné a kašmírové šály, které z Indie a Nepálu dováží firma PRANITA, až po jedinečnou jabloneckou bižuterii.
 
Čtyřikrát za den se po mole v pavilonu P projdou modelky, aby ukázaly to nejzajímavější z celkem 20 kolekcí vystavovatelů pro příští podzim a zimu. Kontraktační přehlídky dámské a pánské módy STYL Show začínají vždy v 10 a 13 hodin. Na přehlídky kolekcí spodního prádla, nočního prádla a punčochového zboží LINGERIE Show se návštěvníci mohou podívat v 11 a 15 hodin. Mezi modelkami bude i druhá nejkrásnější dívka roku 2014, vicemiss ČR Tereza Skoumalová.
 
Navíc se chystají také dvě speciální módní akce. V sobotu 21. února od 16 hodin bude molo patřit značce luxusního dámského prádla FELINA a v neděli 22. února v 17 hodin začne módní show CZECH DESIGNERS FOR ELLE. Jde o jedinečnou prezentaci kolekce 20 modelů od dvaceti špičkových českých návrhářů – mj. Moniky Drápalové, Denisy Nové, Jakuba Polanky nebo Liběny Rochové - vytvořenou k 20. výročí časopisu ELLE na českém trhu. Navíc zde představí poslední výběr ze své tvorby Klára Nademlýnská. Mezi hosty na této přehlídce bude i Andrea Verešová, slovenská Miss z roku 1999.
 
Sousední pavilon F bude patřit veletrhu KABO a novým trendům v obuvi a kožené galanterii. Největší kontraktační přehlídka v oboru přivítá všechny tradiční vystavovatele a značky jako ara shoes, Arteddy, Axel, Bugatti, Caprice, Doca, Diadora, Gabor, Gerry Weber, Head, Högl, Josef Seibel, Lanson, Legero, Marco Tozzi,  Mustang, Rieker, Romika, s.Oliver, Tamaris TBS, Unidax nebo Verde. Vůbec největším vystavovatelem veletrhu Kabo pak je společnost V+J, velkoobchodní dodavatel řady věhlasných evropských značek módní dámské, pánské, dětské i sportovní obuvi.
 
Celkem se představí 87 vystavovatelů ze 14 zemí, z toho 12 českých výrobců, kteří budou prezentovat kolekce a modely od více jak 311 značek. V doprovodné expozici KABO FORUM v centrální části pavilonu F si návštěvníci prohlédnou tvorbu studentů odborných škol, kteří budou o českou obuvnickou tradici pečovat v budoucích letech.
 
Tradiční součástí veletrhů je speciální program pro obchodníky. Uskuteční se jediný trendový seminář s renomovaným zahraničním odborníkem pořádaný v České republice. Jaké styly, barvy, tvary a materiály budou určující pro módní sezonu podzim a zima 2015/2016 představí Ellen Haeser z Nizozemí, která má více než třicetileté zkušenosti jak s tvorbou trendů, tak s vývojem textilních materiálů. Před pár lety se s ní návštěvníci brněnských veletrhů na trendových seminářích již setkali a její nadšená a velmi fundovaná přednáška sklidila velký ohlas. Trendový seminář se simultánním tlumočením proběhne v sobotu 21. února od 14 hodin.
 
Česká obuvnická a kožedělná asociace pořádá mezinárodní setkání „Krok k udržitelnosti obuvnické výroby v Evropě – Step to Sustainability“ zaměřené na ekologickou udržitelnost v obuvnickém průmyslu. Dalším diskutovaným tématem budou „Zkušenosti s reklamacemi po prvním roce Nového Občanského zákoníku“, „Nové technologie a materiály využívané v obuvnické výrobě“ a „Zvýšení prodejů, lepší logistika, rychlé inventury? RFID!“
 
V plánu jsou také dva tradiční ceremoniály. V sobotu v 15 hodin budou předány certifikáty Česká kvalita a Žirafa výrobcům a dodavatelům zdravotně nezávadné dětské obuvi. V neděli bude uděleno ocenění Osobnost roku v textilním a obuvnickém průmyslu.
 
Orientaci v jednotlivých pavilonech návštěvníkům usnadní přehledná tiskovina MAPA FIREM a ZNAČEK, kterou návštěvníci obdrží u vstupu do areálu výstaviště nebo na pokladnách. Po celou dobu trvání veletrhů módy je vstup do areálu možný pouze na základě povinné registrace nebo předregistrace s online platbou na internetu. Místem konání veletrhů jsou pavilony P a F umístěné v západní části veletržního areálu. Pro návštěvníky budou k dispozici Hlavní vstup, Vstup pavilon E a Vstup Pavilon P. Pro pohodlný pohyb po areálu výstaviště jsou k dispozici ZDARMA STYL-KABObusy, jezdící v častých intervalech na 2 trasách (od Hlavního vstupu a od haly E) k pavilonům P a F a zpět. Zastávky jsou výrazně označeny, nelze je minout. STYL-KABO busy mohou využít i návštěvníci, kteří na veletrhy přijedou osobním automobilem a zaparkují v zastřešeném parkovacím domě EXPOPARKING, ležícím naproti pavilonu E. Dále je pro cestující vozem připraveno velkokapacitní parkoviště u pavilonu P (vjezd 8. nebo 9. branou).
 
Podrobné informace o 45. ročníku veletrhů módy STYL a KABOnaleznete na www.styl.eu nebo www.kabo.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.