Share |

Veletrh starožitností nabízí hry a hračky

foto pořadatel akce

 
Panenky, medvídci, plechové hračky, deskové hry a divadélka z 17. – 20. století jsou k vidění na veletrhu starožitností ANTIQUE, který probíhá 24. – 27. listopadu v pražské Novoměstské radnici.
Tradiční veletrh, který se koná již poosmadvacáté, však představí v předvánočním čase kromě hraček také vybrané šperky, obrazy, sklo, porcelán, nábytek a další užité umění, jež mohou být inspirací pro nákup vánočních dárků. ANTIQUE je totiž zároveň prodejní výstavou s nabídkou umění a artefaktů za přijatelné ceny. Na veletrhu bude prezentovat své unikátní kolekce z Čech i ze zahraničí šest desítek starožitníků a galeristů z celé republiky. Pořadatelem je Asociace starožitníků, která v letošním roce slaví 20 let působení v České republice.
Sběratelství starožitných hraček patří k mladým oborům, začalo se rozvíjet až v období 20. až 30. let 20. století a zejména pak po druhé světové válce, kdy přibývalo majetných lidí. Objektem zájmu prvních sběratelů se staly hračky, které vznikaly od konce 19. století. Největší vášně vzbuzují starožitné panenky, které mají nejširší okruh příznivců, mezi něž patří i řada známých osobností. Věříme, že výběrem hraček coby tématu pro podzimní ANTIQUE, uděláme v předvánočním čase radost nejen dětem, ale také dospělým návštěvníkům,“ říká Simona Šustková, prezidentka pořádající Asociace starožitníků.
Otevřeno je od 10 do 19 hodin, vstupné 90 korun, studenti 70.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.