Share |

Vědci: Lidi v mosh pitu jsou jako plyn

foto Tomáš Martinek

Rockoví fanoušci, kteří tančí před pódii v "mosh pitu," podvědomě napodobují “kinetiku plynných částic“. S tím přišla nová studie, která analyzovala videa různých metalových “kotlů“.
Oddělení fyziky a vědci z laboratoře atomové fyziky a fyziky pevných látek na Cornellově univerzitě zkoumali rozdíly mezi aktivními a pasivními “pařiči“ na videích a poukázali na to, že jednou za čas utvoří obrazce kopírující “klasické dvojrozměrné plyny“.
“Myslíme si, že tyto extrémní společenské sešlosti (rokcové a metalové koncerty) způsobují podobně extrémní chování. Neuspořádaný plynu podobný stav zvaný mosh pit (“kotel“) a uspořádaný vířivý stav zvaný circle pit (“kruhový kotel“), “ prohlásili v článku na Arxiv.org.
“Oba jevy jsou reprodukovány v hromadných simulacích, které prokazují, že lidské kolektivní chování je shodné s předpověďmi u zjednodušených modelů.“ (Arxiv.org: http://bit.ly/12jVRW2 )
Základy lidského chování a chování atomů dále zkoumal David Icke, který v novém videu “Vesmír je ekvivalentem počítačové simulace“  spekuluje o tom, že “holografická šablona je v každém atomu“.
 
překlad Kristian Smith

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.