Share |

Věc dne: Telefon pro pevnou linku, který vypadá jako designový smartphone

Gigaset představuje první dotykový telefon pro domácnost
foto Gigaset

Technika udělala další skok kupředu.
Doby, kdy byl telefon pevně přikurtován kabelem a vytáčelo se otočným číselníkem, nejsou tak daleko. Ti dospělejší z našich čtenářů si na vytáčecí telefony dobře pamatují (pochybujeme, že někdo zažil představení Bellova telefonu v roce 1876, pokud ano, srdečně zdravíme!). Vybaví si i převratnou změnu, kdy se začala čísla vyskytovat na tlačítkách. A toho halasu, když začaly být k mání bezdrátové přístroje! Najednou jste nebyli odkázaní na to, že budete telefonovat jen v předsíni a můžete si maximálně tak čmárat do bločku a pak se divit, co jste to nakreslili.
Po invazi mobilů, které učinily přítrž nutnosti čekat na hovor doma či v kanceláři či obíhat budky, se vývoj aparátů pro pevnou linku jakoby zpomalil. Jistěže jsou současné bezdrátové přístroje menší a víc sexy než ty první, ale tak moc se neliší. Děje se v téhle oblasti vůbec něco? Ale děje...
Právě teď se objevuje něco nového. Telefon, který si na první pohled spletete s chytrým mobilem - naní to ale další androidní mobil, ale právě aparát pro pevné linky.
 
Gigaset, jeden z největších výrobců telefonů na světě, uvádí na trh model Gigaset SL910, novou vlajkovou loď a první telefon svého druhu s plně dotykovým ovládáním. Elegantní design (držitel red dot design award 2011), vysoká kvalita zpracování, autentické materiály, funkcionalita a inovativní technologie jsou hlavní atributy nejnovějšího modelu prémiové řady německé společnosti Gigaset. Gigaset SL 910 má velký dotykový displej s vysokým rozlišením, jednoduchou navigaci a reproduktor pro hlasitý odposlech s excelentním zvukem.
Všimli jsme si zvýšeného zájmu v segmentu špičkových telefonů pro pevné linky, poptávky po nejnovějších technologiích, precizním zpracování, dotykovém ovládání a osobitém designu,” říká o novém modelu Hans-Burghardt Ziermann, ředitel Gigaset Communications GmbH. “Model Gigaset SL910 podtrhuje naše motto být lídrem inovací v našem oboru,” dodává.
Bezproblémová navigace na dotykovém displeji a volání
S plně dotykovým uživatelským rozhraním přístroje Gigaset SL910 je volání radost. Jeho 3,2“ velký displej se velmi snadno čte a prochází. Uživatelské rozhraní poskytuje rychlý přístup k celé řadě funkcí. Vysoce kvalitní sluchátko a nabíječka z kovu jsou elegantní a příjemné na pohled i dotyk. S až 14 hodinami hovorů a 200 hodinami pohotovostní doby můžete volat a přijímat hovory až tři dny bez dobíjení.
Výhody plně dotykového rozhraní
Uživatelské rozhraní modelu Gigaset SL910 obsahuje mnoho inteligentních funkcí, které posouvají vývoj domácího telefonování směrem dopředu. Na displeji jsou tři domácí stránky s rozdílnými uživatelskými nástroji. K volání slouží klávesnice centra vytáčení. Přehled o odchozích, příchozích a zmeškaných hovorech získáte v centru zpráv. Je jen na vás, jaké funkce si vyberete do plně nastavitelného info centra, které může obsahovat kalendář, hodiny, telefonní seznam a další. Funkce ID volajícího umožňuje pomocí fotografie okamžitě rozpoznat příchozí hovory. Rolovací adresář pojme až 500 záznamů vCard, z nichž každý může obsahovat až 8 telefonních čísel.
Cena a dostupnost
Gigaset SL910 a Gigaset SL910A s integrovaným záznamníkem jsou v České republice k dispozici od listopadu 2011. Doporučená maloobchodní cena je 3750,- Kč, respektive 4250,- Kč.
www.gigaset.com
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.