Share |

Designová vychytávka: Molekuly na hraní

foto Designmag

 

 

Cenu DesignMag.cz v rámci udílení Národní ceny za studentský design v pátek 11. listopadu získala Veronika Roudnická za projekt dětského hřiště pro mateřské školy MOLEKULY.

 

Web DesignMag.cz premiérově udělil Cenu DesignMag.cz. Získala ji talentovaná studentka Veronika Roudnická za projekt dětského hřiště pro mateřské školy Molekuly. Ocenění bylo předáno v rámci prestižního výročního klání Národní ceny za studentský design.

 

 

 

„Ocenili jsme nejen praktičnost a užitečnost tohoto nápadu, ale také reálnou možnost uplatnění hravého výrobku na trhu,“ říká šéfredaktor a zakladatel DesignMag.cz Ondřej Lazar Krynek. Studentka Ústavu umění a designu Západočeské univerzity v Plzni si také za projekt své bakalářské práce odnesla finanční šek.

 

„Důraz jsem kladla na jednoduchost tvarů a barev, důležitá je také rozmanitost používání. Nechtěla jsem děti omezovat,“ přiblížila autorka svůj hravý návrh. „Snažila jsem se dodat dětem pohyb, aby rozvíjely svou motoriku a přemýšlení,“ dodala s tím, že v současné době jedná s jednou německou firmou o realizaci Molekul.

 

DesignMag.cz si od 1. února 2008, kdy byl oficiálně spuštěn, našel široký okruh stálých čtenářů i pevné místo v internetovém světě. Denně zajišťuje kvalitní a aktuální zpravodajství s bohatým obrazovým materiálem o průmyslovém, produktovém či grafickém designu, architektuře, módě, kultuře, hi-tech technologiích nebo automobilech.

 

DesignMag.cz rovněž podporuje řadu významných kulturních akcí a výstav, je stálým partnerem udílení Národní ceny za studentský design. Ta je projektem nadačního programu Design Cabinet CZ.

 

DesignMag.cz nově provozuje výběrový internetový obchod s originálními kousky DesignBuy.cz. V nabídce najdete produkty předních českých i zahraničních autorů a studií včetně takových hvězd jako Karim Rashid, bratři Bouroullecové, Charles a Ray Eamesovi, Libuše Niklová, Markéta Richterová, Klára Šípková či René Šulc. DesignBuy.cz je zaměřený na produktový design, doplňky či specializované publikace, které jsou v České republice k mání jen v tomto internetovém obchodě. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.