Share |

Ve filmu o Miladě Horákové bude hrát Karel Roden a Klára Issová

foto: pořadatel akce

Je to příběh boje za svobodu a pravdu, příběh, v němž hrdinka musí volit mezi povinnostmi k vlasti a rodině, příběh o obětech, které musí člověk přinést, nemá-li se protivit svému přesvědčení.

Osud Milady Horákové otřásl světem a setkal se s nebývalým ohlasem v různých zemích. Dr. Horáková se tak zařadila mezi nejvýznamnější osobnosti své doby a inspirovala svým příkladem miliony lidí na celém světě. Připravovaný film, jehož kulisy bude tvořit krásná česká krajina, jakož i složitá společensko-politická situace poválečného Československa, ukáže, jak vůle jedné ženy dokázala nejen změnit celý národ, ale současně i živit naději a zachovávat lásku.

„Milion korun, který chceme získat na Hithit.cz, pokryje jen zlomek rozpočtu, ale pomůže nám každá koruna. Navíc chceme do realizace snímku o bezesporu jedné z nejikoničtějších postav českého a slovenského boje za demokratické zřízení v České republice i na Slovensku zapojit celý národ, který dr. Horákovou právem považuje za národní hrdinku,“ říká producent filmu David Mrnka.

Mladý filmař je držitelem exluzivních práv ke zpracování životního příběhu české hrdinky Milady Horákové. David Mrnka je zároveň režisérem a producentem filmu Milada. Zajímavostí je, že filmař vyrůstal v malé vesnici u Hradce Králové, odkud pocházel manžel Milady Bohuslav Horák. Možná i to je důvodem, proč mu Jana Kánská, dcera Milady Horákové, dala souhlas s natáčením a zároveň svěřila dosud nepublikované materiály, které budou do tohoto unikátního filmu zapracovány.

„Cílem crowdfundingového projetku Hithit.cz je vybrat finační částku, jež by částečně pokryla náklady na výrobu unikátního celovečerního filmu o dr. Miladě Horákové, výjimečném symbolu českého boje za svobodu a demokoracii. Film je připravován na základě exkluzivního svolení rodiny Milady Horákové, kterého si nesmírně vážíme,“ dodal producent snímku.

David Mrnka od mládí žije v zahraničí, kde se mimo jiné věnoval deset let produkcím pro televizní společnosti, například CNN, BBC nebo Channel 9 v Austrálii. Spolupráci na filmu mimo jiné potvrdili herci Karel Roden, jenž ztvární postavu komunistického vyšetřovatele či Klára Issová, která bude hrát Miladinu sestru Věru. Kdo ztvární postavu samotné Milady Horákové, je zatím tajemstvím, které bude však již brzy prozrazeno.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.