Share |

Ve čtvrtek byl zahájen festival Boskovice, o víkendu pokračuje

logo

Ve čtvrtek 5. července byl v zámeckém skleníku v Boskovicích zahájen již 20. ročník festivalu pro židovskou čtvrť Boskovice 2012.

Zahájení se zhostil jako každý rok předseda sdružení Unijazz Čestmír Huňát a starosta města Boskovic Jaroslav Dohnálek. Ten jménem města Boskovice ocenil úsilí tří ze zakladatelů festivalu Čestmíra Huňáta, Petra Michálka a in memoriam Přemysla Reibla předáním pamětního listu s poděkováním za dlouholetý přínos městu v oblasti kultury a propagace. Poté oficiálně odstartovala další ročník festivalu brněnská kapela HaChucpa.

Vernisáž výstav v Muzeu Boskovicka oživilo maďarské trio Vera Jonas Experiment, které večer nadchlo publikum ve vyprodané synagoze, a pak se návštěvníci bavili až do pozdních hodin v zámeckém skleníku na koncertech Blues alive Boskovice 2012.
Již nyní je stanové městečko téměř plné a festival hostil už první den přes tisícovku návštěvníků. Počasí festivalu zatím přeje a pořadatelé doufají, že vydrží i nadále – předpovědi jsou více než optimistické.

Od včerejšího odpoledne je také možné sledovat online přenosy z jednotlivých scén a to na stránkách:
http://boskovice.tv/

A na co se mohou návštěvníci těšit o víkendu
Rozhodně na bohatý festivalový program. Ten v sobotu nabídne například divadla SKUTR či Lachtaní divadlo Honzy Kovaříka na hradě, kapely Milano, Jiříkovo vidění, Jelly Belly ze Slovenska a další na Uni scéně za muzeem, fanoušci českého a německého jazzu se mohou těšit na skupiny Slavicon, BalkaNova, Erika Fečová a Band či 10dance v zámeckém skleníku. Závěrečný koncert v letním kině bude patřit kladenské kapele Zrní, speciálníu retro setu Načevy Nebe je rudý, izraelské kapele Acollective a úplné finále skupině Tata Bojs, která zahrála už na prvním ročníku festivalu v roce 1993.

Program však zdaleka nekončí a nedělní dopoledne bude opět patřit filmům – promítnou se například filmy k 70. výročí atentátu na Reinharda Heydricha a mnoho dalších.

UNI scéna za muzeem odstartuje už v pravé poledne. Zahrají kapela Nšoči, Ještě jsme se nedohodli či dámská kapela Zuby nehty.
Nejenom děti se mohou těšit na nedělní odpoledne ve farské zahradě, které už tradičně patří loutkovým divadlům. Představí se Kuba Folvarčný, divadlo T601, Anička a letadýlko a divadlo KAM.
Bohatý je také víkendový doprovodný program: cyklovýlet, prohlídka židovské čtvrti, workshopy u jednotlivých scén, Jiná procházka, autorská čtení i čtení pohádek....
Pro ty, kteří by ještě neměli dost je připravena after party na palouku před hradem, kde celý festival společně zakončíme.

Veškeré podrobnosti na www.boskovice-festival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.